Ο εορτασμός των Θεοφανίων σε περιοχές των Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ο εορτασμός των Θεοφανίων σε περιοχές των Χανίων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και του Ναυστάθμου Κρήτης, στις 6.30 π.μ. θα γίνουν Ορθρος, Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων και στις 10.30 π.μ. σχηματισμός πομπής προς τον Λιμένα Χανίων όπου θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και Καθαγιασμού των Υδάτων.

ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ
Στην Αγία Μαρίνα ο Αγιασμός των Υδάτων θα γίνει στις 10:30 π.μ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενορίας Αγίας Μαρίνας, «μικροί κολυμβητές θα βουτήξουν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και δεκάδες περιστέρια θα αφεθούν ελεύθερα. Ο Αγιασμός των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί στον Δεύτερο Μόλο της Αγίας Μαρίνας, πίσω από το Φαρμακείο».

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Χανίων με έτος ιδρύσεως το 1977 και έδρα το Καλαμάκι θα γίνει σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Φανουρίου Γαλατά μαζί με τον Αγιασμό των Υδάτων -για 41η συνεχή χρονιά- το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων, στις 12 το μεσημέρι στην πλαζ Καλαμάκι Χανίων. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα με βασιλόπιτα και κονιάκ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Στον Δήμο Πλατανιά το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων περιλαμβάνει Αγιασμό των υδάτων στις 11 π.μ. στο λιμανάκι του Πλατανιά, στην παραλία του Γερανίου, στην παραλία του Ταυρωνίτη και στην παραλία των Καμισιανών και στις 12 το μεσημέρι Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι Κολυμπαρίου. Η ρίψη του τιμίου Σταυρού θα γίνει από τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Στο Ενυδρείο Κρήτης στο Ηράκλειο θα γίνει το Σάββατο στη 1 μ.μ. ο αγιασμός των υδάτων από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.

ΣΕ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΤΟΥ Ο.Α.Κ.
Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο αγιασμός των υδάτων στα παρακάτω έργα του Ο.Α.Κ.:
•Λιμνοδεξαμενή Αγ. Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου στις 10:30 π.μ.
•Φράγμα Αποσελέμη Ηρακλείου στις 12:00 μ.μ.
•Φράγμα Ποταμών Αμαρίου Ρεθύμνου στις 12:30 μ.μ
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους που έχουν διαμορφωθεί στις όχθες των ταμιευτήρων.

Post Top Ad

.............