6 χρόνια γεμάτα δράσεις για τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

6 χρόνια γεμάτα δράσεις για τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας

Ένας από τους πλέον δραστήριους στην περιοχή είναι ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας. Επαναδραστηριοποιήθηκε τα τελευταία περίπου έξι χρόνια, αναπτύσσοντας μία πλούσια πολιτιστική, αλλά και κοινωνική δράση συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του εθελοντισμού στην περιοχή, συνεργαζόμενος και με άλλα σωματεία, φορείς, το Δήμο. Αλλά και όποιον πολίτη επιθυμεί να… κάνει πράγματα για τον τόπο του, όπως τονίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.
Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας προγραμματίζει και υλοποιεί ήδη τον σχεδιασμό του.


Διένυσε μια αποδοτική χρονιά με πολλές δράσεις. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βέρα Περάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για όλα όσα έγιναν τον χρόνο που πέρασε και παράλληλα τις ευχαριστίες της προς τα μέλη του Συλλόγου για την συλλογική, εθελοντική προσπάθεια που κατέβαλαν. Επίσης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν με τον Σύλλογο, την Φιλαρμονική, την Δημοτική Κοινότητα Σητείας, το ΔΟΚΑΣ, άλλα σωματεία κι ομάδες, τον κάθε εθελοντή που βοήθησε και συνέβαλε για να γίνουν εκδηλώσεις και δράσεις όμορφες και ξεχωριστές.
Η δράση του Συλλόγου ξεκίνησε την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τότε ο Σύλλογος σε μία ξεχωριστή εκδήλωση αποχαιρέτησε τον παλιό χρόνο και υποδέχτηκε τον επόμενο, παρέα με τον «Πελοπίδα και τους Καλικαντζάρους» μία εκδήλωση με μουσική, χορό, θεατρικά δρώμενα, στην πλατεία της Σητείας.
Αμέσως μετά ασχολήθηκε με την ανακαίνιση του Τεχνοχώρου, που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε χάρη κυρίως στην εθελοντική και προσωπική εργασία των μελών του Συλλόγου, αποτελώντας σήμερα έναν καλαίσθητο χώρο όπου φιλοξενείται και λειτουργεί η Φιλαρμονική του Δήμου. Στις αίθουσές του επίσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, ομιλίες, συνελεύσεις κλπ. Και βέβαια στον Τεχνοχώρο δημιουργήθηκε και το βεστιάριο του Συλλόγου με είδη ένδυσης – παλιά κι ξεχωριστά- και άλλα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε καλλιτεχνική ομάδα, τα σχολεία, για την κάλυψη αναγκών μίας θεατρικής παράστασης ή σχετικής εκδήλωσης.
Η δράση του Συλλόγου συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο με την διοργάνωση της γνωστής γιορτής «Μουσική (οι) της Φωτιάς». Οι κάτοικοι της Ητείας πολέμησαν και νίκησαν (αποκαθιστώντας την ιστορία) τον φοβερό και τρομερό Μπαρμπαρόσα και τους πειρατές του, στέλνοντας τον στο καλό, με χορούς, φωτιές, κρουστά και μουσικές που πλημμύρισαν την πόλη από την Καζάρμα μέχρι το λιμάνι και τους κεντρικούς δρόμους δημιουργώντας μία… εκρηκτική ατμόσφαιρα.
Αμέσως μετά και σε συνέχεια υλοποίησης του «Πάπιες project» και στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it Greece» τα μέλη του Συλλόγου, μικροί και μεγάλοι προχώρησαν στον καθαρισμό και τον καλλωπισμό του χώρου όπου διεξάγεται το Μεσογειακό Φεστιβάλ και δημιούργησαν τον «Κήπο της Νεράιδας Λεβάντας». Ο χώρος απέκτησε χρώμα, λουλούδια και μία πολύ όμορφη εικόνα.

Το καλοκαίρι
Η διοργάνωση και η πραγματοποίηση του Μεσογειακού Φεστιβάλ πέρσι το καλοκαίρι για 5η συνεχή χρονιά ήταν σίγουρα μία από τις σημαντικότερες δράσεις του Συλλόγου. Η  θεσμοθετημένη πλέον διοργάνωση προβάλει την περιοχή της Σητείας και σημείωσε για ακόμα μία φορά επιτυχία. Η Σητεία «στολίστηκε» για ένα τριήμερο με μουσικές από την Ελλάδα, την Μικρασία, την Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο φιλοξενώντας εξαιρετικές μουσικές και μουσικούς, χρώματα κι αρώματα, χειροποίητα δημιουργήματα. Πολλοί ήταν και οι επισκέπτες από όλη την Κρήτη κι άλλες περιοχές της χώρας που επισκέφθηκαν την Σητεία κι έζησαν την μαγεία της πόλης μέσα κι από το Μεσογειακό Φεστιβάλ συμμετέχοντας σε μία μοναδική γιορτή.
Ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου παρουσίασε στην διάρκεια του καλοκαιριού την μουσικοθεατρική παράσταση «Αχαρνής» ή αλλιώς «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια». Μία πολύ ωραία παράσταση που παρουσιάστηκε αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού στη Σητεία, στην Κάτω Ζάκρο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά
Το φθινόπωρο ο Σύλλογος γνώρισε κάποιους υπέροχους Πόντιους χορευτές, όπως τονίζεται και ξαφνικά απέκτησε την δική του χορευτική ομάδα «Τραπεζόντα», που συμμετείχε στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις κερδίζοντας τον θαυμασμό του κόσμου.
Η κοινωνική προσφορά
Και βέβαια πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής με την Καλλιτεχνική του ομάδα, το «Καλειδοσκόπιο», τους «Ποδηλάτρες» συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Σητείας αναστατώνοντας και δημιουργώντας ένα θαυμάσιο κλίμα στην πόλη με το «Καλικαντζαrun» σε μία βραδιά, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 650 ευρώ και διετέθησαν προς ενίσχυση των δύο Κοινωνικών Παντοπωλείων της Σητείας.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε αυτή την κατεύθυνση, αφού η κοινωνική του προσφορά είναι σημαντική. Στην διάρκεια των τελευταίων χρόνων -από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε – έχει συγκεντρώσει περίπου 7.500 ευρώ, που έχει προσφέρει πρωτίστως για την στήριξη του Νοσοκομείου Σητείας (περίπου 4.500) καθώς και για να βοηθήσει συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, αντιμετωπίζοντας κυρίως σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά και άλλα σωματεία όπως «Οι Γιατροί του Αιγαίου».


Τα σχέδια
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και το Μεσογειακό Φεστιβάλ του καλοκαιριού 2018 στηρίζει την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ Α.μεΑ. Σητείας.
Στους στόχους του Συλλόγου για το νέο έτος είναι λοιπόν η διοργάνωση του 6ου Μεσογειακού Φεστιβάλ, το οποίο θα είναι και ραδιοφωνικό σε μία προσπάθεια να γίνει περαιτέρω γνωστό αναδεικνύοντας περισσότερο την περιοχή της Σητείας.
Επίσης ήδη -από τον Σεπτέμβριο- έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την παράσταση που φέτος θα δοθεί από την Φιλαρμονική του Δήμου και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής, η μεγαλύτερη ίσως προσπάθεια ως τώρα, που αφορά τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Η συγκεκριμένη αναμένεται να είναι μία θαυμάσια παράσταση.
Και βέβαια προγραμματίζονται κι άλλες εθελοντικές δράσεις στη διάρκεια του έτους σε συνεργασία με άλλους φορείς συλλόγους κι εθελοντές και συμμετοχή σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Ο εθελοντισμός
«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας λειτουργεί σαν μια μεγάλη αγκαλιά στον κόσμο που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε διάφορα πράγματα, την μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, δοκιμάζοντας τις δυνατότητες τους αλλά και παράλληλα λειτουργώντας συλλογικά, εθελοντικά προσφέροντας με διάφορους τρόπους στον τόπο μας. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ότι κάθε χρόνο αυξάνεται η συμμετοχή του κόσμου σε όλα όσα υλοποιούμε κάτι που δείχνει ότι έχει ενεργοποιηθεί το αίσθημα της αγάπης για τον τόπο μας», υπογράμμισε η κ. Περάκη.
Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν την δράση του Συλλόγου. «Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές του Συλλόγου μας που βοήθησαν με την καρδιά τους παντού. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαν να συμβούν τόσα πολλά. Ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν με σεβασμό απέναντι σε όλο το έργο του Συλλόγου. Τους χορηγούς που διευκόλυναν την δουλειά μας και ησύχασαν το άγχος μας σε πολλές περιπτώσεις, τους ανθρώπους στην τεχνική υποστήριξη των εκδηλώσεων, όλους όσοι βοήθησαν στους χώρους που φιλοξενήθηκαν οι παραστάσεις μας, το Δήμο Σητείας που ήταν πολύτιμος αρωγός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε στον κόσμο που στηρίζει τις προσπάθειες μας.

Post Top Ad

.............