Χριστουγεννιάτικα αρώματα στο Κ.Η.Φ.Η. Μυλοποτάμου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα αρώματα στο Κ.Η.Φ.Η. Μυλοποτάμου

Όπως κάθε χρόνο, τα σχολεία μας έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων μας. Την Τρίτη ο καλός φίλος μας πια, ο Ιπποκράτης Βοζογλάνης, πήρε τα παιδιά του από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος και ήρθαν στο Κ.Η.Φ.Η. και πλημμύρισε ο χώρος μας από τα κάλαντα που μας είπαν... Χιώτικα «Άγιε Νικόλα μου κι Άγιε Βασιλάκη...» συνέχισαν με τα Κρητικά... τα Θρακιώτικα και έκλεισαν με τα Βυζαντινά «Τερερέμ...Σερερέμ...»!



Στη συνέχεια φτιάξαμε με τις οδηγίες των σοφών παππουδογιαγιάδων με τα παιδιά τα μελομακάρονα... τι ωραία συνεργία.... και όπως αντιλαμβανόσαστε τα φάγαμε όλοι μαζί μετά καθότι νηστήσιμα!
Την Τετάρτη ήρθε το σχολείο Αγγελιανών μαζί με όλους τους δασκάλους τους. Μας είπαν κάλαντα κι αυτά και στη συνέχεια με τη βοήθειά τους φτιάχτηκαν και οι κουραμπιέδες... τα μισά έψηναν και τα υπόλοιπα τραγουδούσαν διάφορα τραγούδια. Ήταν μια πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα που μας γέμισε Χριστουγεννιάτικα χρώματα κι αρώματα!
Όσο οι κουραμπιέδες ψήνονταν μας έπαιξαν το θεατρικό που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με τους δασκάλους τους...
Ενώ οι ηλικιωμένοι μας τους έδειξαν και τους έμαθαν παιχνίδια που έπαιζαν όταν ήταν παιδιά!
Ωστόσο ψήθηκαν οι κουραμπιέδες και καταλαβαίνετε το τι έγινε!
Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τους δασκάλους για τις πολύ όμορφες αυτές διαγενεακές συναντήσεις που δίνουν ζωή στους ηλικιωμένους μας και γεμίζουν σοφία τα παιδάκια μας...
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευχέλαιο και γιορτή την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πάμε για να πάρουμε τη Θεία Κοινωνία στη μονή Αγίου Ιωάννη στο Μπαλί!
Κάπως έτσι με πολύ αγάπη και ζεστασιά φτάνουμε και φέτος στα Χριστούγεννα.
Ευχόμαστε σε όλους σας Υγεία και Αγάπη και ο καινούριος χρόνος να μη σας πάρει τίποτα απ' όσα έχετε και αγαπάτε στη ζωή σας.
Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά.

Η υπεύθυνη της δομής Ε.Μ.

Post Top Ad

.............