H Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

H Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας


Tην Kυριακή 5 Νοεμβρίου, Ε´ Λουκά, o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Γαϊτανάκη στον στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Φιλόθεο Δοργιάκη και Πορφύριο Αγγελάκη.


Αμέσως μετά το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Σεβ. κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, σημειώνοντας ότι ο πλούτος αποτελεί εμπόδιο για την είσοδο του ανθρώπου στη Βασιλεία των ουρανων, ούτε βέβαια και η φτώχεια εξασφαλίζει το εισιτήριο για την ένταξη του ανθρώπου στους κόλπους του Αβραάμ, όταν συνοδεύεται από ασέβεια και μεμψιμοιρία. Υπογράμμισε την θρησκευτική διάσταση των εννοιών πλούτου και φτώχειας και όχι την κοινωνική στη συγκεκριμένη ευαγγελική περικοπή και ανέλυσε τη στάση του ανθρώπου απέναντι στις έννοιες αυτές, αλλά κυρίως μπροστά στον Ευαγγελικό Λόγο. Εάν ο άνθρωπος τηρεί τις εντολές του Χριστού, σημείωσε, τότε δεν έχει ανάγκη από λογικά επιχειρήματα για να πιστεύσει στην αιώνια ζωή, όπως ο πλούσιος, που ζήτησε από τον Αβραάμ να στείλει δούλους για να πείσουν τα αδέλφια του στη γη για την αιώνια ζωή της αγάπης και της κοινωνίας των προσώπων, αλλά μπορεί και τα πλούτη του να χαίρεται, θεωρώντας τα ως δώρο Θεού, αλλά και να τα μοιράζεται με τους ενδεείς συνανθρώπους του, και να τους βοηθεί να ανακουφίζονται. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για το φτωχό.



Τέλος, επισκέφτηκε τα παιδιά των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων του Ναού, μίλησε μαζί τους, και ευχαρίστησε τις Κατηχήτριες για όσα εργάζονται και κοπιάζουν αλλά και τους παρισταμένους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

Post Top Ad

.............