Ο Γιώργης Γκερεδάκης τραγουδάει το ( Ηράκλειο ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιώργης Γκερεδάκης τραγουδάει το ( Ηράκλειο )




ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" 
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ "ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΗ". ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ .
«Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΗ»
ΤΗΣ ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΕΛΕΝΗΣ
(Παρουσίαση νέου CD Γιώργου Γκερεδάκη
Βώροι 20 Αυγούστου 2014)





Σε μια εποχή που η παράδοση και πολλές αξίες αμφισβητούνται, που το παρελθόν σβήνει διαρκώς από τη μνήμη μας, ο Γιώργης Γκερεδάκης προσπαθεί να μας κρατήσει κοντά στην ιστορία μας με τη δημιουργία της νέας προσωπικής του δουλειάς , το CD που μας παρουσιάζει απόψε και που συμβολικά το ονόμασε « Η Κρητική Αγκάλη».
Αγαπητέ Γιώργη, καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανες να με επιλέξεις ανάμεσα στους πολλούς καλούς συγγενείς και φίλους σου , για να πω δυο λόγια για σένα και το νέο μουσικό σου έργο.
Όλοι γνωρίζουμε το Γιώργη. Γεννήθηκε στο χωριό μας, τους Βώρους, αλλά μεγάλωσε και μένει στο Ηράκλειο. 
Ως άνθρωπος είναι απλός, φιλικός , οραματιστής, ονειροπόλος αλλά και πολυπράγμων.
Ασχολείται από μικρή ηλικία με τη μουσική συνθέτοντας και ερμηνεύοντας τα τραγούδια του. Αυτοδίδακτος αρχικά και μετέπειτα ως μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου. Είναι αναγνωρισμένος μουσικός και ένας εμπνευσμένος δημιουργός στην Κρητική και στην ποιοτική Έντεχνη λαϊκή μουσική. 
Παίζει κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο και σφυροχάμπιολο. 
Έχει δώσει παραστάσεις με τη μουσική του και τη μουσική της Κρήτης, σε πολλά μέρη του κόσμου : Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ιταλία , Σικελία, Φιλανδία, Πολωνία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Κύπρο.
Έχει δημιουργήσει μια μουσική ομάδα, με παραδοσιακό και έντεχνο ρεπερτόριο με Ελληνική ακουστική και χορευτική μουσική και τραγούδια , η οποία συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις σε θέατρα και μουσικές σκηνές, δίδοντας ένα μουσικό παρόν στα καλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής μας , στην Κρήτη και αλλού.
Είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνεργαστεί με μεγάλους Καλλιτέχνες Δασκάλους της Κρητικής μουσικής : Μουντάκη, Σκορδαλό, Λαγό, Δερμιτζογιάννη, Κλάδο, Σηφογιώργη, Ροδάμανθη, Καρπουζάκη, Μανιά,Καδιανό , Σταυρουλάκη και Αλέκο Πολυχρονάκη.





Έχει δημιουργήσει τρία (3) μουσικά άλμπουμ : 
1) Το « Πρωί και Βράδυ» του 2002, με 11 τραγούδια.
2) Τα « Νερό και Χώμα » του 2008, με 15 τραγούδια και
3) Την « Κρητική Αγκάλη» του 2014, με 8 τραγούδια ,που παρουσιάζει απόψε.
Το μουσικό άλμπουμ «Η Κρητική Αγκάλη» που μόλις κυκλοφόρησε περιλαμβάνει νέες συνθέσεις του χωριανού μας μουσικοσυνθέτη. 
Τα θέματα και οι έννοιες των τραγουδιών περιστρέφονται γύρω από στοιχεία όπως ο τόπος, η Ιστορία, τα ιδανικά, η οικογένεια, τα όνειρα, ο Έρωτας, η Ελπίδα και το μέλλον.
Είναι ένα νέο μουσικό, σύγχρονο, πολυφωνικό έργο το οποίο διακρίνεται σε τρεις θεματικούς κύκλους.
Στον α΄ κύκλο παρουσιάζει στοιχεία της Ιστορίας και της Μυθολογίας της Κρήτης.
Με την αφήγηση « Γένεση»,αναφέρεται στην αρπαγή της Ευρώπης από το Δία και την εγκατάσταση της στην Κρήτη, και στην κυριαρχία του Μίνωα.
Ταυτόχρονα εξυμνεί το Ηράκλειο, την πόλη στην οποία μεγάλωσε , γαλουχήθηκε και επέλεξε να ζήσει, με τα τραγούδια « Μεγάλο Κάστρο» και «Ηράκλειο ».
Στον β΄ κύκλο θα δούμε στοιχεία από τα ιδανικά αλλά και τις αξίες που ενέπνευσαν τη ζωή του Γιώργη. 
Το τραγούδι « Μάνα» αναφέρεται στη μάνα ως σύμβολο :Η μάνα στην οικογένεια, η μάνα Κρήτη, η μάνα Πατρίδα.
Το κομμάτι « Αλκοολικός στα όνειρα» είναι ένα τραγούδι με έντονα στοιχεία προβληματισμού αλλά και ενθάρρυνσης. Σ΄αυτό ο Γιώργος μας μιλά για τα όνειρα και τις ελπίδες του.
Ο «Παραλογισμός» είναι ένα τραγούδι αντίστασης, δύναμης και ελπίδας για μια καινούργια αρχή.
Ο γ΄ κύκλος περιλαμβάνει την ίδια την Κρήτη με το Φιλότιμο, την Αντρειά, τον Έρωντα, τον Πολιτισμό και την Παράδοση της γενικότερα με τα τραγούδια : « Η Κρητική Αγκάλη» και
« Τελευταία Αλάνα».
Κυρίες και Κύριοι,


Η μουσική είναι σαν όνειρο... 

ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΠΕ 11 Δ/ΝΤΡΙΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΩΡΩΝ

Post Top Ad

.............