Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ενορίας Κεντρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ενορίας Κεντρίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με συμμετοχή πλήθους πιστών της περιοχής της Ιεράπετρας πανηγύρισε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Κεντρίου, ο οποίος βρίσκεται παραπλέυρως του Ιερού Ησυχαστηρίου Άξιον Εστί και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στους ευσεβείς χριστιανούς που κατέκλυσαν τους χώρους του πανηγυρίζοντος ναού.



Την  ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και στο μαρτύριο του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στις αρχές του 4ου μ.Χ., καθώς και σε θαύματά του, επισημαίνοντας το γεγονός ότι όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος του 1940 οι άνδρες που αναχωρούσαν για το Αλβανικό μέτωπο προσκυνούσαν με πίστη την εκόνα του πολιούχου αγίου της Θεσσαλονίκης, προσβλέποντας στη θαυμαστή προστασία και βοήθεια του.



Επίσης, αναφέρθηκε στη μυροβλυσία του αγίου Δημητρίου, που αποτελεί ένα από τα σημεία και κριτήρια της αγιότητας, τονίζοντας τη σημασία της παράδοσης της Εκκλησίας μας το σώμα να κηδεύεται, και όχι να καταστρέφεται με την καύση των νεκρών, αφού το σώμα είναι ιερό, ναός του Αγίου Πνεύματος, ένα από τα δύο στοιχεία της υπόστασης του ανθρώπου, έργο και δώρο του Θεού.  
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος, εκτός από τον Εφημέριο της Ενορίας Κεντρίου Αιδ/το Πρωτ. Γεώργιο Κανάρη, οι Αιδεσ/τοι Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Β΄ Αρχιερ. Περιφερείας, ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης, Εφημέριος Ενορίας Μύθων, και ο Αιδεσ. Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Προϊστάκης, Εφημέριος Ενορίας Χριστού, ενώ έψαλλε καλλικέλαδα πολυμελής χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον κ. Ευάγ. Φραγκούλη.  

Post Top Ad

.............