Μια έκθεση…όλο Χανιά έως τις 2 Οκτωβρίου στο χώρο της “Σαμπιονάρα” στην παλιά πόλη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μια έκθεση…όλο Χανιά έως τις 2 Οκτωβρίου στο χώρο της “Σαμπιονάρα” στην παλιά πόλη


Μια έκθεση…όλο Χανιά, με έργα ζωγραφισμένα με το ταμπεραμέντο της Πολωνίδας καλλιτέχνιδας  Renata Kusik Plonka φιλοξενείται μέχρι και τις  2 Οκτωβρίου στο χώρο της “Σαμπιονάρα” στην παλιά πόλη.
Στην έκθεση   “Ζωγραφίζω ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ”, (ώρες λειτουργίας 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00) παρουσιάζονται 30  πίνακες ελαιογραφίας με εικόνες από την πόλη αλλά και τη φύση των Χανίων.
«Κάθε φορά που επιστρέφω στην Πολωνία νιώθω μια νοσταλγία για τα Χανιά, τον ήλιο, τα μνημεία, τη θάλασσα, τους ανθρώπους. Για αυτό και βρίσκομαι πάλι στα Χανιά νοητά ζωγραφίζοντας τα» μας είπε η κ. Plonka στα εγκαίνια της έκθεσης της το βράδυ της Δευτέρας.



Χρησιμοποιώντας ρεαλιστικά στοιχειά και στοιχεία ιμπρεσιονισμού η καλλιτέχνης καταφέρνει να δώσει την δική της οπτική για την πόλη και τα μνημεία της.
«Η υποδοχή από τον κόσμο είναι πολύ θερμή και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική  για αυτό και θέλω να τους ευχαριστήσω. Τα σχόλια για τη δουλειά μου είναι πολύ θετικά» σημείωσε.
Αναφορικά με  την απήχηση της δουλειάς της στην χώρα της, όπου πραγματοποίησε πέρυσι ανάλογη έκθεση με θέμα τα Χανιά η κ. Plonik επισήμανε πως «πέρα από τα άρθρα στον τοπικό τύπο, οι συμπατριώτες μου που βρέθηκαν στην έκθεση μου έλεγαν ότι το πρώτο πράγμα  που θέλουν να κάνουν μετά την επίσκεψη τους σε αυτή είναι να βρεθούν στα Χανιά!».
Η καλλιτέχνις σπούδασε στη δημόσια Σχολή Καλών Τεχνών στην Κρακοβία, ενώ έχει εργαστεί επαγγελματικά σε πολλές παραγωγές για την Πολωνική βιομηχανία κινηματογράφου.

Post Top Ad

.............