Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριος Ιωάννης Κακουράκης μιλάει στο ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ για την τουριστική κίνηση του 2017 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριος Ιωάννης Κακουράκης μιλάει στο ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ για την τουριστική κίνηση του 2017

Στα ύψη βρίσκεται ο τουρισμός στη Σητεία, τον τελευταίο καιρό, δίνοντας ελπίδες αισιοδοξίας για την απομακρυσμένη περιοχή της Κρήτης.
Ο Τουρισμός απο αέρος... ( πτήσεις ) μέσα σε 2 ώρες ανασαίνει την τοπική οικονομία αφού ο τουρισμός απο γής ( οδικό δίκτυο ) την καθυστερεί.Δύο πτήσεις τσάρτερ προσγειώνονται κάθε εβδομάδα στον αερολιμένα της Σητείας με τουρίστες από τη Σκανδιναβία.


Οι πτήσεις οι οποίες ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου και άνοιξαν την τουριστική σεζόν θα συνεχιστούν έως και τις 19 Οκτωβρίου.
Μάλιστα στην επόμενη σεζόν θα προστεθούν άλλες 2 πτήσεις τσάρτερ αυξάνοντας τον όγκο των Σκανδιναβών τουριστών στην επαρχία Σητείας.



Μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριος Ιωάννης Κακουράκης μας εξέφρασε την αισιοδοξία του δηλώνοντας ικανοποιημένος για την φετινή έως τώρα πορεία της προσέλευσης τουριστών στην επαρχία.
Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι η πληρότητα άγγιξε το 100% στις ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν συνάψει συμφωνίες με τα τουριστικά γραφεία, ενώ παρατήρησε ότι φέτος υπήρξαν λιγότεροι Έλληνες τουρίστες, και με λιγότερες ημέρες διαμονής.
Η δημιουργία του νέου αεροδρομίου και οι πτήσεις τσάρτερ ανέτρεψαν τα έως τώρα δεδομένα διανυκτερεύσεων εγχώριου τουρισμού στην πόλη της Σητείας, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μειώνει όλο και πιο πολύ τις διακοπές του Έλληνα.





Συνεχίζοντας ο κύριος Κακουράκης ανέφερε ότι οι 2 παραπάνω πτήσεις τσάρτερ που θα προστεθούν του χρόνου και θα έχει σαν αποτέλεσμα 4 αεροπλάνα την εβδομάδα στο αεροδρόμιο της πόλης με περίπου 1.000 άτομα κίνηση που θα επιφέρει αναζήτηση περισσότερων κλινών, δεδομένο ότι η πόλη της Σητείας παρέχει 900 κλίνες για ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και πολλές άλλες ενοικιαζομένων δωματίων apartments.
Η διαμονή μοιράζεται σε μονάδες της επαρχίας σε Αγιά Φωτιά, Παλαίκαστρο, Ζάκρο Μόχλο, και ειδικά την περίοδο του Αυγούστου.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης, μας ανέφερε ο κύριος Κακουράκης με αυτές τις συμφωνίες, παίρνουν οικονομικές ανάσες, αφού ο κόσμος - τουρίστας κινείται και αγοράζει προϊόντα απο τα τοπικά καταστήματα.
Οι Σκανδιναβοί χαρακτηρίζονται ήπιοι πελάτες οι οποίοι αποζητούν χαλάρωση, καλό φαγητό, και θάλασσα, ενώ προσδοκία μας είναι συνέχισε να καταφέρουμε στην νέα σεζόν να προσελκύσουμε και Άγγλους, και συγκεκριμένα τουρίστες απο το Λονδίνο μέσα απο τα πακέτα των πρακτόρων που διαπραγματευόμαστε.


Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριος Ιωάννης Κακουράκης στην ερώτηση μας για τον σχεδιασμό της τουριστικής υποδομής και τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν κατά την χειμερινή περίοδο μας απάντησε ότι ο δήμος Σητείας και ο οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας συμβάλουν και βοηθούν τους ξενοδόχους με την δημιουργία φυλλαδίων, χαρτών και προβολή των υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων σε εκθέσεις, σε τουριστικά γραφεία, πράκτορες, αλλά και στο αεροδρόμιο της πόλης.
Κατά την χειμερινή περίοδο η κίνηση είναι υποτονική και ώς επι το πλείστον κινείτε με Έλληνες σε μία ή δυο διανυκτερεύσεις.
Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι παλαιότερα υπήρχαν συχνότερες διανυκτερεύσεις απο αντιπροσώπους, οι οποίες έχουν και αυτές μειωθεί.





Ώς πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κινούμε συνέχισε στον δρόμο της προσέλκυσης κόσμου με αφορμές πολιτιστικά δρώμενα, Εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα όπου και δημιουργούμε προσφορές που είναι οικονομικά ελκυστικές για τον κόσμο.
Η ποιότητα των υπηρεσιών μας ανέφερε έχει ανέβει και ο κόσμος μπορεί να αισθανθεί φιλικά και άνετα κατά την διαμονή του στα ξενοδοχεία της Σητείας.

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριος Ιωάννης Κακουράκης είναι ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας ΦΛΟΙΣΒΟΣ η οποία βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη στην οδό Κ. Καραμανλή 4

ΑΝΤΩΝΗΣ. Ι. ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............