Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Καβουσίου Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Καβουσίου Ιεράπετρας


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 27 Αυγούστου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Καβουσίου Ιεράπετρας, που βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και στο τέλος ευλόγησε τους άρτους και τις προσφερθείσες Φανουρόπιτες.



Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του πλουσίου νέου, υπογραμμίζοντας ότι η προσκόλληση στα υλικά αγαθά και η τρυφηλότητα του βίου αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για να κερδίσει ο άνθρωπος της Βασιλεία του Θεού, όμως, κατά τον ίδιο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, παρότι είναι δύσκολο για τα ανθρώπινα δεδομένα ο πλούσιος να εισέλθει στη Βασιλεία των Ουρανών όλα είναι δυνατά στον Θεό.  Επίσης, αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Μεγαλομάρτυρα Φανούριο, ο οποίος θαυματουργικώς εξέλαμψε εκ της Ρόδου, ευχόμενος να παρίσταται πάντοτε ως ταχύτατος βοηθός σε όλους όσοι με πίστη επικαλούνται το όνομά του στην φανέρωση της γνώσης των κρυπτών και των χαμένων αντικειμένων και στη θεραπεία δύσκολων νοσημάτων. 
Στην πανήγυρη παρέστη πλήθος πιστών από την Ενορία Καβουσίου και την ευρύτερη περιοχή.

Post Top Ad

.............