Στου Μερακλή στην Μίλατο το τραπέζι σας είναι απο εμάς - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Στου Μερακλή στην Μίλατο το τραπέζι σας είναι απο εμάς


Στον Νομό λασιθίου 40 χιλιόμετρα απο το Ηράκλειο βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό Μίλατος.
Υπάρχει η πάνω και η κάτω Μίλατος οι οποίες ανήκουν στον δήμο Αγίου Νικολάου Στην πάνω και κάτω Μίλατο κατοικούν 407 μόνιμοι κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους το καλοκαίρι ασχολούνται με τον τουρισμό και την αλιεία και τον Χειμώνα με την ελαιοκομία, αφού στη Μίλατο παράγονται περισσότεροι από 100 τόνους ελαιόλαδο ετησίως.


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην Μίλατο του δήμου Αγίου Νικολάου στο Νομό Λασιθίου, τόσο για τις ομορφιές του τοπίου της, τις παραλίες της, τον ενεργό πολιτιστικό της σύλλογο, όσο όμως και για τους Ανθρώπους της.
Υπάρχει μια παράξενη σχέση αλλά και συνάμα ζεστή, ανθρώπινη και ειλικρινής που με συνδέει με την Μίλατο εδώ και χρόνια. Χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος δεσμός με την περιοχή νιώθω οικεία και φιλόξενα κάθε φορά που την αντικρύζω.
Άλλωστε ο φωτογραφικός μου φακός έχει αποτυπώσει αρκετά ενδιαφέροντα μέρη της περιοχής, ιστορικά, αλλά και καθημερινά.
Απολαμβάνω το μπάνιο μου στις παραλίες της , σαγηνεύομαι απο την άγρια ομορφιά της που παντρεύει τα βράχια, τα βουνά και την θάλασσα με την φύση, και τους ανθρώπους της.
Μα η θάλασσα και οι καλοκαιρινές βουτιές ξυπνούν τα γευστικά μας ένστικτα, και όταν αυτά αποζημιωθούν με φρέσκα και ντόπια προϊόντα, με αγνά υλικά και με ζεστούς Ανθρώπους τότε όλα αλλάζουν και γίνονται ακόμα πιο όμορφα στην όμορφη περιοχή της Μιλάτου.


Στην παραλιακή της Μιλάτου όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι υπάρχει η ψαροταβέρνα του Μερακλή απο το 1979.
Ενας Ανθρωπος που μαζί με την γυναίκα του και την κόρη του προσφέρουν εκτός απο γευστικές απολαύσεις και χαμόγελα.
Δεν είμαι ο καλύτερος πελάτης τους, αλλά τηρώ την ετήσια επίσκεψη μου για να γευτώ Φρέσκα θαλασσινά ,ντόπια κρεατικά αλλά και μαγειρευτά φαγητά πάντα με αγνά υλικά.
Επισκεφτήκαμε την Μίλατο με την οικογένεια τις προηγούμενες ημέρες και ξανασυνάντησα τους αγωνιστές της ζωής να μου ξανά χαμογελούν, να σηκώνονται να με χαιρετήσουν, και να μου λένε ότι δεν τους έλειψα καθόλου αφού κάθε βράδυ μετά το πέρας της κουραστικής δουλείας τους με ακούν στο ραδιόφωνο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 στην παρέα που τους κρατάω απο τις 12.00 έως τις 02.00 το πρωί.
Τραγούδια της δεκαετίας του 1960 και 1970 ντυμένα με ωραίες κουβεντούλες που σαν να ήρθαν να  μας ξεκουράσουν... είναι η εκπομπή σου μου ανέφεραν.
Τι παράξενη σχέση, τι όμορφη συντροφιά.



Το ετήσιο άτυπο γευστικό ραντεβού μας και φέτος τηρήθηκε.
Αν και οι ματιές και τα χαμόγελα είναι τα καλύτερα δώρα στον Άνθρωπο, αγαθά που τα εισπράττω, γιατί ξέρουν να τα προσφέρουν στου Μερακλή, αυτή την φορά σαν κερασάκι μας ήρθε άλλο ένα δώρο.
( Το τραπέζι σας είναι κερασμένο απο εμάς ) ακούσαμε, και ξαφνιασμένοι πρίν προλάβουμε να ρωτήσουμε εισπράττουμε την φράση... 
( μπροστά σε αυτά που μας χαρίζεται κάθε βράδυ με όμορφα λόγια και αγαπημένα τραγούδια αλλά και σε όσα γράφετε για τον τόπο μας στο site, αυτό το τραπέζι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, κρίμα που δεν έχουμε χρόνο να πιούμε μαζί και το κρασάκι μας ) 


Απλοί, όμορφοι, ζεστοί Ανθρώπινοι, βιοπαλαιστές, χαμογελαστοί, Ειλικρινείς, οικείοι.
... και Μερακλήδες.
Πάρτε το αυτοκίνητο σας και κατηφορίστε στην Μίλατο, δίπλα στην θάλασσα με παγωμένη μπυρίτσα και ζεστά χαμόγελα.


ΣΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ 

τηλ 2841081223
















Post Top Ad

.............