Τελέστει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο «Ρούσσο Ξύλο» Μαλλών - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Τελέστει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο «Ρούσσο Ξύλο» Μαλλών


Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα και της διασώσεώς της από τους Τούρκους,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και ευλόγησε τους άρτους στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της Ενορίας Μαλλών, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε μια κατάφυτη πευκόφυτη περιοχή στη θέση «Ρούσσο Ξύλο» στους πρόποδες της οροσειράς Δίκτη σε υψόμετρο 950 μ.. Έλαβαν μέρος ο Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατ. Επίτροπος Β΄ Αρχιερατ. Περιφερείας και ο Πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Μαλλών, ενώ παρέστησαν αρκετοί κάτοικοι των Μαλλών και της γύρω περιοχής.



Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Σπυρίδωνος, επ᾿ ονόματι του οποίου κτίσθηκε ο πανέμορφος αυτός ναός που δεσπόζει σε αυτόν τον ιδαιτέρου φυσικού κάλλους χώρο, και στη θαυματουργική επέμβαση του για τη διάσωση της Κέρκυρας από τους Αγαρηνούς κατά το έτος 1716,  στις ενέργειες των Αγίων στη ζωή μας, και τέλος ευχήθηκε τη σκέπη και την προστασία του εορτάζοντος Αγίου αλλά και της Υπεραγίας Θεοτόκου σε όλους.



Ακολούθησε κέρασμα στον αύλειο χώρο του ναού από την οικογένεια του κτήτορα του ναού κ. Μιχάλη Παπαδάκη και στη συνέχεια δεξίωση στο σπίτι του κ. Εμμανουήλ Άρχων, όπου όλοι απήλαυσαν της αβραμιαίας φιλοξενίας και της αγάπης.



Post Top Ad

.............