Ανηφορίζουμε στο οροπέδιο Λιμνάκαρου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ανηφορίζουμε στο οροπέδιο Λιμνάκαρου



Το Οροπέδιο Λιμνάκαρο βρίσκεται στις βόρειες κλιτύες της Δίκτης, δίπλα στο Οροπέδιο Λασιθίου, σε υψ. 1120 και περιβάλλεται από ανατολικά, νοτιανατολικά από το επιβλητικό ύψωμα Λάζαρος της Δίκτης (υψ. 2048) από δυτικά από το ύψωμα Στροβίλι (υψ. 1533) και από Βορρά από το ύψ. Μεγάλη Κορφή (υψ. 1309). Η επιφάνεια του υπολογίζεται γύρω στα 750 στρεμ. και παρουσιάζει έντονη κλίση. 




Το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από χαλίκια που παρασύρουν τα νερά από την Δίκτη και οι ντόπιοι αποκαλούν Πετράδες. Το προς το βορρά τμήμα του γύρω στα 300 στρεμ είναι καλλιεργήσιμο. Στο Λιμνάκαρο ευδοκιμούν τα οπωροφόρα δένδρα μηλιές, αχλαδιές (ειδικότερα η ποικιλία χειμωνικό, που είναι από τα νοστιμότερα αχλάδια) οι καρυδιές, κ.α.. Τα καρύδια του Λιμνακάρου φημίζονται γιατί δεν βγαίνουν "κουφά". Στην θέση Σκαφίδια υπάρχουν κάποιες καρυδιές που μετρούν κάμποσους αιώνες ζωής, δημιουργώντας ένα όμορφο καρυδόδασος.

Παλαιότερα το Λιμνάκαρο καλλιεργούνταν εντατικά. Σήμερα όμως χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος από τους 5-6 κτηνοτρόφους που είναι εγκατεστημένοι εκεί. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια προσπάθεια ανάπτυξης της δενδροκαλλιέργειας, κυρίως καρυδιάς, στην περιοχή.










Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ - http://www.cretanbeaches.com/

Post Top Ad

.............