Το μουσικό το ταξίδι για την Ιόνιο Ακαδημία της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Το μουσικό το ταξίδι για την Ιόνιο Ακαδημία της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου


29 Ιουνίου ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την Ιόνιο Ακαδημία.
Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, αφού περάσαμε κι από τους Δελφούς, φτάσαμε με το Φέρι Μπότ στην Κέρκυρα (τραγουδήσαμε και το στίχο “…φτάνει στην Ηγουμενίτσα, μπαίνει μες στο Φέρυ Μπότ και ταΐζει ένα γλάρο καθισμένο στο φουγάρο”)
Την επόμενη μέρα – όπως και σχεδόν κάθε επόμενη – ξυπνούσαμε στις 7:30, είχαμε το πρωινό μας στις 8:15, στις 9:30 είχαμε το σωματικό & φωνητικό ζέσταμά μας και στις 10:00 ακριβώς ήμασταν στις θέσεις μας για την έναρξη των μαθημάτων με την γενναιόδωρη Prof. Doreen Rao που έδινε τόση αγάπη και δύναμη στα παιδιά! Τα απογεύματα είχαμε πρόβες και συναυλίες. Αυτήν την περίοδο ετοιμάσαμε τέσσερις (!) διαφορετικές συναυλίες. Τις 3 από αυτές τις παρουσιάσαμε στην Κέρκυρα. Μία a capella στον Καθεδρικό Ναό Duomo και δύο με πιάνο με τον εξαίρετο άνθρωπο, συνεργάτη και καλλιτέχνη Nikos Zafranas στην Ιόνιο Ακαδημία (2η εξ αυτών υπό τη διεύθυνση της Doreen Rao). 




Παρουσιάστηκαν επίσης συναυλίες από την Παιδική Χορωδία της Πρέβεζας, (δ/νση Anelija Hristova-Stefanov), την Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου Θεσσαλονίκης (δ/νση Maria Emma Meligopoulou), και από κοινού μ' εμάς η Παιδική Χορωδία της Κέρκυρας (δ/νση Christina Kalliaridou, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά της στο ξεκίνημα της αποστολής μας)



Αυτό που ήταν συγκλονιστικό αυτές τις σπουδαίες μέρες στην Κέρκυρα, ήταν η οξυδέρκεια και η δύναμη της Doreen Rao, η οποία αφέθηκε να μας εκφράσει απλόχερα τη συγκίνησή της από το τραγούδι μας αλλά και αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι, οι Διευθυντές Χορωδιών που ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας! Μας πλησίασαν από την πρώτη μας συναυλία, πολλοί εξ' αυτών με υγρά, λαμπερά μάτια, για να μας εκφράσουν τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη τους. Σαν να θυμηθήκαμε όλοι, μέσα από αυτή την υπέροχη ένωση, την αγάπη μας για τη μουσική, που μας οδήγησε από τα παιδικά μας χρόνια να αφοσιωθούμε σε αυτήν.


Σε όλη αυτή την υπέροχη διαδρομή, νιώθουμε ευγνώμονες για την επικοινωνία που είχαμε με την εξαίρετη Μιράντα Καλδή (αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου).
Στην προετοιμασία της αποστολής μας αυτής, είχα πολύτιμους συνοδοιπόρους μου τον πιανίστα μας Nikos Kokkinis, τις κυρίες από το Δ.Σ. της χορωδίας: Αθηνά Λάμπρου, Ζωή ΠαπαδάκηElena KatsantoniTsaglioti EmmanouelaΜαρινα Μαρακη, και στη διάρκεια της αποστολής την κα Αλίκη Σιγανού και την Ιατρό μας κα Ειρήνη Ξηρουχάκη.


Τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας:
Soprani Ι: Άννα Σγουρού, Γεωργία Βασιλαράκη, Ειρήνη Μαραγκάκη, Έλια Σφακιανάκη, Εύα Αγγελάκη, Ευαγγελία Κοζορώνη, Εύη Ασπροποταμίτη, Μαρία Λουράκη, Μαρία Τριανταφύλλου, Μυρτώ Κονιδάκη, Μυρτώ Μίτλεττον, Ναυσικά Παπαδάκη, Νίκη Παπαγγελή, Νικολέτα Φραγκιαδάκη, Ροδάνθη Γραμματικάκη, Χρυσάνθη Δαδούση.
Soprani ΙΙ: Αγγελίνα Μάμαλη, Αθηνά Μαγαλιού, Ανδριάννα Γεωργουλάκη, Ελένη Κωνσταντινίδη, Ζωή Σουλιωτάκη, Κατερίνα Στεφανάκη, Κρυσταλλίνα Νταούτη, Κωνσταντίνα Τσακαλάκη, Μαρία Δερμιτζάκη, Μαρία Κωστομανωλάκη, Μάριαν Δρακοπούλου, Χαρούλα Παναγοπούλου, Χριστιάννα Σπυρλιδάκη, Χριστίνα Σαλαμάνη.
Alti: Άννα Κόπακα, Βαλέρια Βεσέλη, Ελεάννα Χατζάκη, Ελευθερία Χατζηδάκη, Κατερίνα Τριανταφύλλου, Μαργή Γραμματικάκη, Νικολέτα Χατζηκωνσταντίνου, Πελαγία Σηφάκη, Ξανθίππη Γιούση.
Tenori: Γιάννης Μαυρομάτης, Λευτέρης Παπαγγελής, Νίκος Κουτσομάρκος.
Bassi: Βασίλης Μουρτζάκης, Γιώργος Φανουράκης, Ηλίας Παπαβασιλείου, Μανώλης Παπαδάκης, Φίλιππος Σφυράκης.

Post Top Ad

.............