Εορτάστηκε στη Μελβούρνη η 76η επέτειος της Μάχης της Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Εορτάστηκε στη Μελβούρνη η 76η επέτειος της Μάχης της Κρήτης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με εντυπωσιακή συμμετοχή Ελληνικών Αυστραλιανών  Ομογενειακών Αρχών και εκατοντάδων συμπαροίκων, γιορτάστηκε η 76η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στη Μελβούρνη.
Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες εκδηλώσεις  υπό την αιγίδα του Συντονιστικού Συμβουλίου της Μάχης της Κρήτης και της Ελλάδας. Mεταξύ αυτών η σημαντική  έκθεση του « Φωτογραφικού Αρχείου Κουτουλάκη» προσφορά του Δήμου Μαλεβιζίου η οποία φιλοξενήθηκε  στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Μελβούρνη την οποία παρακολούθησαν δεκάδες  συμπάροικοι της Ελληνικής  παροικίας   και την οποία παρουσίασαν με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας,  οι εκπρόσωποι του Δήμου Μαλεβιζίου.



Στους Κήπους του Κοινοβουλίου της Βικτώριας  έγινε φύτευση ελιάς από τον Πρωθυπουργό κ. Ντάνιελ Άντριους μαζί με τον Υπαρχηγό του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος  στην Μελβούρνη κα. Χριστίνα Σημαντηράκη  για την ειρήνη και τη θυσία τιμώντας τους δεσμούς ανδρείας που δημιουργήθηκαν μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας κατά τον Α’ και Β’ παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικά της Μάχης της Κρήτης.  Επίσης τοποθετήθηκε τιμητική πλάκα η οποία  γράφει στα ελληνικά και αγγλικά « Θυσίασαν τα νιάτα τους για να εξυψώσουν το μνημείο της ανδρείας που είναι αθάνατο».   Την τελετή  φύτευσης επίσης παρακολούθησαν εκτός από τους Προέδρους της παροικίας  όλη η Πολιτική ηγεσία της Βικτώριας και η αξιωματική αντιπολίτευση, υπουργοί  και  βουλευτές αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Bruce Atkinson.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση των τμημάτων, με  την συμμετοχή  των ελληνικών σχολείων.
Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρατέθηκε επίσημο  γεύμα προς τιμή των τεσσάρων επιζώντων Βετεράνων της Μάχης της Κρήτης στη Λέσχη των Μελών του Κρητικού Χωριού.
Τους Βετεράνους, 96χρονο  Ian Barker,  97χρονο Dave Humphreys,  98χρονο  Norman Maddock και  104χρονο Lesley Manning τίμησε ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος με το μετάλλιο του ΓΕΕΘΑ, Ο κ.  Τριγώνης με το μετάλλιο  του Δήμου  Μαλεβιζίου και ο κ. Αεράκης με ένα κρητικό μαχαίρι και σαρίκι  κρητικό. Η Συντονιστική Επιτροπή τους απένειμε τιμητικά διπλώματα και τους ανακήρυξε επίτιμα μέλη.

χανιωτικα νεα

Post Top Ad

.............