Την ανώτατη διάκριση που απονέμει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος σε τελετή στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Την ανώτατη διάκριση που απονέμει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος σε τελετή στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά

Την ανώτατη διάκριση που απονέμει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά

O αρχιεπίσκοπος Κρήτης έγινε η 39η προσωπικότητα που αναγορεύτηκε εταίρος της Ακαδημίας στην 50χρονη ιστορίας της.
Πριν από την εκδήλωση τελέστηκε παρουσία του αρχιεπισκόπου Ειρηναίου εσπερινός στην εορτάζουσα εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Η τελετή αναγόρευσης ξεκίνησε με την απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από μέλη της Πολωνικής Εκκλησίας. Ο γενικός διευθυντής της Ο.Α.Κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς καλωσορίζοντας τον τιμώμενο του απηύθυνε μια μαντινάδα: «Ενωτικός, αγωνιστικός και άνθρωπος με χάρη/ ευχαριστούμε τον Θεό που σ’ έχουμε μπροστάρη» και τόνισε ότι στο πρόσωπό του η Ακαδημία τιμά ολόκληρη την Εκκλησία της Κρήτης.
Ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και πρόεδρος της Ο.Α.Κ. Αμφιλόχιος εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αναφέρθηκε στην πολύπλευρη προσφορά του τιμώμενου στην Εκκλησία της Κρήτης και την Ο.Α.Κ. χαρακτηρίζοντάς τον ως ιδανικό κληρικό, με πλήθος αρετών που τον καθιστούν πρότυπο ζωής, ανθρωπιάς και θυσίας.


Ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας χαιρετίζοντας εκ μέρους του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου μίλησε για το «σπάνιο εκκλησιαστικό ήθος» του αρχιεπισκόπου Κρήτης και τον ασκητικό του βίο και συνεχάρη όλους όσοι αποφάσισαν να αποδώσουν την τιμή στον αρχιεπίσκοπο.
Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την τιμή το Δ.Σ. της Ο.Α.Κ., λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήθελε να βάλει σε ταλαιπωρία τα μέλη του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εμπνευστή της Ακαδημίας μακαριστό πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο και τον επί χρόνια γενικό διευθυντή Αλέξανδρο Παπαδερό.
Σημείωσε δε ότι η Ακαδημία συνεχίζει μέχρι σήμερα να λειτουργεί άριστα και να προσφέρει με το έργο της στην κοινωνία και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αύριο της Ο.Α.Κ.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ NEA

Post Top Ad

.............