Η ΠΛΩΤΗ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ΠΛΩΤΗ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ



Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η πλωτή καντίνα που υπάρχει στην μαγευτική παραλία "Γλυκά Νερά" που βρίσκεται στην Κρήτη . Αν φέτος επιλέξετε για τουριστικό προορισμό την Μεγαλόνησο μην διστάσετε να επισκεφθείτε την συγκεκριμένη παραλία.



 Τα Γλυκά Νερά βρίσκονται 75km νότια των Χανίων και 4km δυτικά της Χώρας Σφακίων. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Σφακίων. Το 2003, οι Times του Λονδίνου την είχαν κατατάξει στις 20 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης. Ονομάζεται έτσι από τις πηγές γλυκού νερού που αναβλύζουν δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Το νερό είναι πόσιμο, αν και λίγο γλυφό μερικές χρονιές.


Η παραλία είναι βοτσαλωτή, με χαρακτηριστικό βαθυγάλανο χρώμα νερών. Γενικά, ο μόνος τρόπος για να έρθετε εδώ είναι με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων. Ωστόσο για τους πιο τολμηρούς και ψαγμένους υπάρχει ένα κουραστικό μονοπάτι από τα Σφακιά (30') και από το Λουτρό (60'). Το μονοπάτι από το Λουτρό είναι σαφώς δυσκολότερο και αγχωτικό, λόγω των γκρεμών και του ύψους, αλλά δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αφού συντηρείται συχνά, καθώς αποτελεί τμήμα του μονοπατιού Ε4.

Επίσης, παρά την απόλυτη ερημιά της περιοχής, υπάρχει μια καντίνα πάνω σε ένα βράχο στην δυτική πλευρά της παραλίας η οποία πουλάει φαγητό, αναψυκτικά και νοικιάζει ξαπλώστρες. Ακόμη, υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια στην παραλία, στα οποία θα βρείτε δροσιά.

 Η σελίδα του faceboook όπου βρήκαμε την συγκεκριμένη καντίνα και μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας

Post Top Ad

.............