Με συγκίνηση και πλήθος πιστών η ενορία Παναγίτσα Μασταμπά βράβευσε την δωρεά της κυρίας Στυλιανής Κατσαράκη-Λουλάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Με συγκίνηση και πλήθος πιστών η ενορία Παναγίτσα Μασταμπά βράβευσε την δωρεά της κυρίας Στυλιανής Κατσαράκη-Λουλάκη


Σε μια σεμνή και συνάμα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαίου στον ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά στο Ηράκλειο μετά το πέρας της θείας λειτουργίας η απονομή - βράβευση μιας εξαίρετης Γυναίκας, ενός Ανθρώπου που το διάβα της ζωής του μας υπενθυμίζει τον λόγο της ύπαρξης μας στην Γή.
Την προσφορά, και την αγάπη.



Η Στυλιανή Κατσαράκη-Λουλάκη, στη μνήμη του συζύγου της και των δύο της παιδιών, δώρισε το τετραώροφο κτήριο, κατασκευής 1979, στην Ενορία της Παναγίτσας, 
Μπορεί στην ίδια η ζωή να μη χαμογέλασε, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να αφιερώσει τη ζωή της για να χαμογελούν οι άλλοι άνθρωποι, κάνοντας σήμερα στα 90 της χρόνια δωρεά ένα κτήριο άνω των 700 τετραγωνικών μέτρων, προς τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας Μασταμπά.
Σφραγίζει έτσι την πολυτάραχη ζωή της με μια εξαιρετικά σπουδαία πράξη, η οποία και στο μέλλον θα αποδειχτεί πολύτιμη για τους φτωχούς, τους άνεργους αλλά και για  όλους όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.
Με πολλές δράσεις στην ζωή της, αθόρυβα, και με γνώμονα πάντα την προσφορά, η κυρία Στυλιανή Κατσαράκη-Λουλάκη βοήθησε, συνανθρώπους και έστρωσε το δρόμο της αγάπης και την αγκαλιάς με ελπίδα.


Δυστυχώς λόγω ασθενίας η κυρία Στυλιανή Κατσαράκη Λουλάκη δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης και την εκπροσώπησε ο ανιψιός της κύριος Τιμόθεος Λυριτζάκης.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Αντώνιος Φραγκιαδάκης απευθυνόμενος στο πρόσωπο του ζήτησε να μεταφέρει στην θεία του την ειλικρινή ευγνωμοσύνη όλης της ενορίας, αναφέροντας ότι πλέον θα είναι η μεγάλη ευεργέτης της ενορίας, και το όνομα της θα μνημονεύεται όσο θα στέκει ο συγκεκριμένος Ναός, καθώς επίσης και τα ονόματα των αγαπημένων της προσώπων που ταξίδεψαν για τον ουρανό.
Ο πατήρ Αντώνιος Φραγκιαδάκης στην συνέχεια παρέδωσε στον κύριο Τιμόθεο Λυριτζάκη τον τίμιο Σταυρό ώς ελάχιστο δείγμα τιμής, ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν απο τους Ιερείς του Ναού εκ μέρους του προέδρου και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου.



Η  εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας αγιογραφημένη απο τον κύριο Χιρακάκη ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να την αγιογραφήσει να την δωρίσει.
Την εικόνα παρέδωσε στον κύριο Λυριτζάκη ο εκκλησιαστικός σύμβουλος και ταμίας του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας Παναγίτσας Μασταμπά, κύριος Γιάννης Σταυρακάκης.



Στην πορεία της συγκεκριμένης δωρεάς πολλοί συνάνθρωποι μας μεσολάβησαν οικειοθελώς και χωρίς καμία απολαβή ώστε να ολοκληρωθεί γραφειοκρατικά η ευγενική κίνηση της κυρίας Στυλιανής Κατσαράκη - Λουλάκη.
Η Συμβολαιογράφος κυρία Βάσω Σηφάκη μαζί με τον συνταξιούχο γιατρό κύριο Μαθιουδάκη επί ένα χρόνο εργάστηκε και υλοποίησε την ασφαλή μεταβίβαση του ακινήτου.



Τιμήθηκε και ο ανηψίος της κυρίας Στυλιανής Κατσαράκη - Λουλάκη απο τον αντιπρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου κύριο Καραίσκο.
Το παρόν έδωσε στην εκδήλωση και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κύριος Πέτρος Ινιωτάκης όπου και βράβευσε και αυτός με την σειρά του τον κύριο Μαθιουδάκη.
Επίσης η ενορία βράβευσε και την κυρία Μαρία Βιδάκη ανηψιά της κυρίας  Στυλιανής Κατσαράκη - Λουλάκη.
Ο Μανόλης Βατσινάς εκπρόσωπος του ιερού Ναού Παναγίτσας Μασταμπά βράβευσε την συμβολαιογράφο κυρία Βάσω Σηφάκη.



Για την Ιστορία

Οι δοκιμασίες της ζωής δεν την γονάτισαν αλλά της έδωσαν μέσα στον βουβό της πόνο, δύναμη να ξαναγεννηθεί και να αντιληφθεί διαφορετικά την ζωή.
Το έτος 1979, με τον αείμνηστο σύζυγό της κατασκεύασαν το βασικό μέρος αυτής της οικοδομής, που μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 
Το 1980 χάνει τον σύζυγο της και τα μέχρι τότε σχέδια τους ώς οικογένεια ανατρέπονται.
Στο διάβα της ζωής της η μοίρα της επιφύλαξε και άλλα χτυπήματα, αφού έφυγαν απο την ζωή και τα 2 της παιδιά, ένα γεγονός που την συγκλόνισε ακόμα περισσότερο.

Στη μνήμη λοιπόν αυτών των τριών αγαπημένων της προσώπων, προχώρησε στη δωρεά του κτηρίου, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ραυτοπούλου και Παρασκευοπούλου γωνία, ακριβώς πίσω απο το ιερό του ναού .

Με πλήθος πιστών και σε συγκινησιακό κλίμα ο πατήρ Αντώνιος Φραγκιαδάκης  παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στον κόσμο ανέφερε την ευγενική και ανθρώπινη αυτή πράξη,  διαβεβαιώνοντας την τοπική κοινωνία, ότι από αυτό το σπίτι της Ενορίας της Παναγίτσας Μασταμπά θα προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες για την ίδια την κοινωνία.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές σκέψεις αλλά δυστυχώς, χρήματα δεν υπάρχουν. 
Κυριαρχεί όμως η ελπίδα και η αγάπη για το κοινό καλό και η δύναμη της Παναγίας θα μας βοηθήσει να βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε κοινωφελή τμήματα και υπηρεσίες.
Ήδη πολύ σύντομα θα ενοχλήσουμε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη και θα τον ρωτήσουμε κατά πόσο είναι εφικτό, εάν διαθέσουμε έναν ολόκληρο όροφο, ο οποίος είναι 170 τετραγωνικά, να κάνουμε ένα Κοινωνικό Πολυϊατρείο! Να ζητάμε, δηλαδή, βοήθεια από γιατρούς, οι οποίοι θα έρχονται να εξετάζουν εδώ, σε έναν πολυτελέστατο χώρο, δωρεάν τον κόσμο. Αλλά στο κτήριο αυτό θα δημιουργήσουμε και ένα Κοινωνικό Φαρμακείο, έτσι όπως το σκεφτόμαστε. Και ό,τι άλλες δομές προκύψουν, ό,τι θα δούμε πως έχει ανάγκη η εδώ Ενορία και ο κόσμος του Ηρακλείου.



Κλείνοντας την ομιλία του ο πατήρ Αντώνιος ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία ανάγκη για νέες κτηριακές υποδομές και ότι το συγκεκριμένο κτήριο θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα. Θα ενημερωθεί άμεσα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, για να παρέχει την ευλογία της προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ τα χρήματα που θα χρειαστούν και προφανώς θα είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ, θα αναζητούν από κοινωνικά προγράμματα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............