Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή στο φρούριο Φιρκά στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή στο φρούριο Φιρκά στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.


Με την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων σωμάτων Ασφαλείας, ξένων αντιπροσωπειών και αρκετού κόσμου ξεκίνησαν στις 10 το πρωί της Παρασκευής στο ιστορικό φρούριο Φιρκά με τριοπλικό άγημα, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και τη μπάντα του πολεμικού Ναυτικού η καθιερωμένη έπαρση σημαιών των συμμαχικών κρατών και ανάκρουση εθνικών ύμνων, αντίστοιχα, οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο και στο Γιαλί Τζαμισί που φιλοξενεί έκθεση με θέμα τη Μάχη της Κρήτης και συμμετείχε η μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι «με λιτές εκδηλώσεις άρχισε ο εορτασμός της επετείου της Μάχης της Κρήτης και θα κορυφωθεί την Κυριακή στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε με την παρουσία υψηλών επισκεπτών αλλά και επιζώντων βετεράνων. Φέτος τιμούμε την 76η επέτειο της με όλες τις τιμές για να θυμηθούμε ξανά τους αγώνες του λαού μας, τους αγώνες των κρητικών για έναν αγώνα που ήταν όχι μόνο για την ελευθερία αλλά για την τιμή και την υπόληψη όλων μας. Σήμερα τελέστηκε η καθιερωμένη έπαρση σημαιών των συμμαχικών δυνάμεων της εποχής εκείνης και θα συνεχίσουμε με αντίστοιχες επισκέψεις τόσο στο Ναυτικό Μουσείο όσο και στο Γιαλί Τζαμισί. Η Μάχη της Κρήτης πρέπει να διδάσκει τις επόμενες γενιές για να στεκόμαστε όλοι πάντα άξια στους θυσιασθέντες μας».
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............