Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων της 2ης Αγροτικής Ἐκθεσης Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων της 2ης Αγροτικής Ἐκθεσης Ιεράπετρας



Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου ο Αγιασμός των Εγκαινίων της 2ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας «AgroExpo 2017», που διοργανώνει στο Μισεδάκειο  στάδιο της πόλης το τριήμερο 26-28/5 το Επιμελητήριο Λασιθίου σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη στήριξη του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας-ΒΙC Κρήτης, του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.


Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής. Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των Εγκαινίων και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Αρχών και των τοπικών φορέων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, καλωσορίζοντας εκθέτες και επισκέπτες ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και έκανε λόγο για «φιλόδοξη προσπάθεια που συνάντησε απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση».


Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος τόνισε ότι: «Αδιαμφισβήτητα, η Έκθεση αυτή, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της, είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον τόπο μας, για τον Νομό Λασιθίου και για την Κρήτη γενικότερα, καθώς αφορά στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής, έναν από τους δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η τοπική αλλά και η εθνική οικονομία. Ιδιαίτερα, όμως, είναι σπουδαία διοργάνωση για την Ιεράπετρα, την όμορφη νύμφη του Λιβυκού, που είναι κέντρο παραγωγής και εξαγωγής των αγροτικών προϊόντων, έχοντας τις περισσότερες εκτάσεις θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας μας. Είναι σημαντικό και αναγκαίο γεγονός στους προκλητικούς καιρούς μας, ότι στα περίπτερα της Έκθεσης, αλλά και με τις παράλληλες θεματικές ομιλίες και εκδηλώσεις, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις του αγροτικού κλάδου και για καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και πρωτοποριακής καλλιέργειας.



Η αύξηση των εκθεσιακών περιπτέρων, η συμμετοχή πολλών εκθετών εκτός Κρήτης και το ζωηρό ενδιαφέρον εταιρειών του εξωτερικού δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα καθιερωθεί ως μια σημαντική περιφερειακή αγροτική έκθεση. Η «AgroExpo 2017» μπορεί να γίνει ένα μόνιμο εργαλείο προβολής της αγροτικής επιχειρηματικότητας, ανάδειξης της τοπικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Ως Τοπική Εκκλησία, αλλά και ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΒΙC Κρήτης, είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια δράση που ενισχύει έμπρακτα την αγροτική επιχειρηματικότητα του Νομού Λασιθίου και όλης της Μεγαλονήσου και τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος είναι ο παραγωγικός τομέας και η ραχοκοκαλιά της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Θα ήθελα να συγχαρώ εγκάρδια τον αγαπητό Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη και όλους τους τοπικούς φορείς που συνεργάστηκαν και όλους όσοι μόχθησαν για την οργάνωση της Έκθεσης, και βεβαίως τους συμμετέχοντες στην «AgroExpo 2017». Εύχομαι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ευλογήσει πλούσια την προσπάθεια όλων σας και η «2η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας» να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, έχοντας τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και γενικότερα την κοινωνία της Κρήτης».
Ο Αναπ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που παρευρίσκεται στην «2η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας», η οποία στηρίζει την τοπική αγροτική παραγωγή και αυτούς που σε δύσκολους καιρούς επιχειρούν γύρω από τον πρωτογενή τομέα.





Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την Έκθεση, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υλοποιηθούν τα εγγεοβελτικά έργα της Κρήτης και να γίνει επένδυση στα ποιοτικά προιόντα, με βάση το τρίπτυχο «ταυτότητα, ποιότητα, ανταγωνιστικότητα».
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης τόνισε ότι με την έκθεση αυτή η Ιεράπετρα εισήχθη δυναμικά στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, με σκοπό να υποστηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.
Την πεποίθησή του ότι η Έκθεση της Ιεράπετρας κάθε χρόνο θα αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο εξέφρασε ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης. Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της  της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Εμμ. Μιχαλάκης και εκπρόσωπος της Alpha Bank, επισημαίνοντας την ανάγκη καθιέρωσης της «AgroExpo» ως περιφερειακής αγροτικής έκθεσης.


Η εκδήλωση των Εγκαινίων της Έκθεσης ολοκληρώθηκε με μουσικοχορευτική βραδιά από το παραδοσιακό συγκρότημα του Β. Βαρδάκη και με τη συμμετοχή της Μουσικοχορευτικής Ομάδας του Δήμου Ιεράπετρας.


Εκτός από τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη, παρέστησαν ακόμα η  Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Εμμ. Χνάρης, ο  Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ.κ. Χ. Χατζημαρκάκη, Α. Πανταζής, Εμμ. Λουτσέτης, Γ. Ασπραδάκης, Εμμ. Βρυγιωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Ν. Λατζανάκης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβ. Ιεράπετρας κ. Η. Νταραράς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ι. Παπαδάκης, πολιτευτές, πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς και την παρουσίαση του σύντομου μουσικοχορευτικού προγράμματος, ο  Σεβ. κ. Κύριλλος, ο Υπουργός κ. Τσιρώνης, ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης και άλλοι επίσημοι ξεναγήθηκαν σε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Θ. Χαριτάκη και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη και συνεχάρησαν, συνομίλησαν και ευχήθηκαν στους Εκθέτες.

Post Top Ad

.............