Εορτασμός της Μάχης της Κρήτης με πλούσιες εκδηλώσεις απο 16 έως 21 Μαίου στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Εορτασμός της Μάχης της Κρήτης με πλούσιες εκδηλώσεις απο 16 έως 21 Μαίου στα Χανιά

Με λαμπρές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 16 έως τις 21 Μαΐου θα εορταστεί η 76η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 16 Μαΐου: στις 8 μ.μ. με εγκατάσταση  – έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Αστερίου στο Γιαλί Τζαμισί.
 Η έκθεση θα διαρκέσει  έως 21 Μαΐου με ώρες λειτουργίας: 10:00-15:00 – 18:00-22:00, Θα ακολουθήσουν επετειακές εκδηλώσεις:


•Την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο λιμανάκι Νέας Χώρας.
•Την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 11 π.μ. Κολυμπάρι – Μνημείο Ευελπίδων.
•Την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 10 π.μ. στο Φρούριο Φιρκά με επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο Γιαλί Τζαμισί. Την ίδια ημέρα στη 1.30 μ.μ. στην (πρώην) 42η Οδό Τσικαλαριών και στις 6.30 μ.μ. στον Γαλατά στο Μνημείο Ελληνο-Νεοζηλανδών.
•Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 11 π.μ. στον Αλικιανό – Μνημείο Κερίτη,στις 6 μ.μ. στη Σούδα στο Συμμαχικό Νεκροταφείο και στις 8 μ.μ. στο Πνευματικο Κεντρο Χανιων (Κεντρικη Εκδηλωση Π.Ε. Χανίων).
•Την Κυριακή 21 Μαΐου οι εκδηκώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων, στη 1 μ.μ.: στο Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε και στις 6.30 μ.μ. στο Αεροδρόμιο Μάλεμε και στο Μνημείο Μάχης Κρήτης με την καθιερωμένη ρίψη αλεξιπτωτιστών από την 1η ΜΑΛ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν και αθλητικές διοργανώσεις ως εξής:
•Αγώνες Πρακτικής Σκοποβολής Επιπέδου 2 «Μάχη της Κρήτης» στις 6 και 7 Μαΐου στο Σκοπευτήριο Σκινέ .
•Αγώνες Στίβου «Μάχη της Κρήτης»:: 7 Μαΐου στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων •Παγκρήτιοι Αγώνες Κυπέλλου Ζίου – Ζίτσου «Μάχη της Κρήτης» στις 20 και 21  Μαΐου στο  Κλειστό Γυμναστήριο Ταυρωνίτη
•Περιφερειακοί Αγώνες ελαφρών και υπερελαφρών αεροσκαφών «Μάχη της Κρήτης» στις 26, 27 και 28 Μαΐου στο: Αεροδρόμιο του Μάλεμε •Διεθνείς Αγώνες Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών «Μάχη της Κρήτης» στις 27 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων.
•Διεθνές GRAND PRIX Σταθερού Στόχου «Μάχη της Κρήτης» στις 28 και 29 Μαΐου στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων
•Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες Δρόμου «Μάχη της Κρήτης» στις  18 και 19 Ιουνίου στην Παλαιόχωρα.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Εκθεση ζωγραφικής εγκατάστασης με τίτλο «ΕΝ ΤΩ ΜΗNΙ ΑΘΥΡ» 426, 1527, 4465… ενάντια στη λήθη…», δημιουργία – επιμέλεια του εικαστικού καλλιτέχνη και ζωγράφου, Δημήτρη Αστερίου, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της 76ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, που συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Στόχος της έκθεσης είναι να αποδοθεί φόρο τιμής στους νέους αυτούς που ξεσηκώθηκαν ενάντια στο άδικο της επίθεσης, πήραν μέρος στη «Μάχη της Κρήτης» το 1941 και έχασαν τις ζωές τους.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Μαΐου στις 20:00, στο Γιαλί Τζαμισί.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 21 Μαΐου, με ώρες λειτουργίας: 10:00-15:00 & 18:00-22:00.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΛΑΕΚ
Εκδήλωση – συζήτηση για τη Μάχη της Κρήτης και την αντίσταση του Κρητικού λαού στη ναζιστική λαίλαπα, οργανώνει η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (αίθουσα 1ου ορόφου ), την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ..
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
•7 μ.μ.: Καλωσόρισμα. Γιατί αυτή η εκδήλωση.
•7.10 μ.μ.: Αρχόντισσα Παπαδερού – Ναναδάκη, φιλόλογος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΙΛΑΕΚ, Η Μάχη της Κρήτης και η Αντίσταση του Κρητικού Λαού.
•7.30 μ.μ.: Έλια Βαρδάκη, δρ. κοινωνικής ανθρωπολογίας – ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο  Οξφόρδης, διδάσκουσα πολιτισμική ανθρωπολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree στην Αθήνα, μέλος του Δ. Σ. της ΙΛΑΕΚ:  Τοπικότητες, Αντιστάσεις και η σημασία της ίδρυσης Μουσείου της Μάχης  της Κρήτης.
•7.50 μ.μ.: Παρεμβάσεις – Τοποθετήσεις Αρχών και Φορέων (για την ίδρυση Μουσείου).
•8.10 μ.μ.: Παρεμβάσεις – Προτάσεις πολιτών (για την ίδρυση Μουσείου).
•8.30 μ.μ.: Συζήτηση.
Την εκδήλωση θα συντονίζει η Ευγενία Παπαϊωάννου, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
χανιωτικα νεα

Εορτασμός της Μάχης της Κρήτης με πλούσιες εκδηλώσεις απο 16 έως 21 Μαίου στα Χανιά

Post Top Ad

.............