Τιμήθηκε ο Γιάννης Χλουβεράκης στην κατάμεστη αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τιμήθηκε ο Γιάννης Χλουβεράκης στην κατάμεστη αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο



Στην κατάμεστη αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου η τιμητική εκδήλωση για το φαρμακοποιό Γιάννη Χλουβεράκη, η κατάμεστη αίθουσα εξέπεμπε νοσταλγία και μεγαλείο. Θύμιζε ποιοι τίμησαν το Ηράκλειο και ποιοι στο- κατά συνθήκη -φιλολογικό στέκι του σπουδαίου κρητικού από τη Σητεία παρήγαγαν πολιτισμό κι έγραψαν την πνευματική ιστορία αυτού του τόπου.


Για το έργο και την προσφορά του μίλησαν επίσης ο καθ. Θεοχάρης Δετοράκης και ο οφθαλμίατρος Γιώργος Μαρκακης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη του δημοτικό συμβούλιο και αποχώρησε γρήγορα.


Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος επεσήμανε:

"Στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Χλουβεράκη συγκεντρώνονται οι αρετές του υπεύθυνου πολίτη και του καλού Κρητικού. Οι γνώσεις και η ευρύτητα των ενδιαφερόντων του, η επιστημονική και κοινωνική του δράση, από κοινού με την καλοσύνη και την ευγένεια του και την γενναιοδωρία του, του έδωσαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση των συμπολιτών μας. 
Η αγάπη του για τα Γράμματα και την Κρητική Παράδοση, τον κατέστησαν μέλος της συντροφιάς που ελάμπρυνε την πνευματική ιστορία του Ηρακλείου κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια δίκαιη τιμή: Για την παρουσία και την πολυετή προσφορά του στην πόλη μας, με κέντρο το περίφημο φαρμακείο του στην πλατεία Λιονταριών. Άξιος για την τιμή που σου αποδίδεται, σου εύχομαι υγεία και κάθε καλό στην προσωπική και στην οικογενειακή σου ζωή".




Post Top Ad

.............