Παρουσιάζεται η διπλή κασετίνα «Ήτανε μια φορά… και έμεινε για πάντα!». στο Ηράκλειο σήμερα Πέμπτη 21 ΑΑπριλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Παρουσιάζεται η διπλή κασετίνα «Ήτανε μια φορά… και έμεινε για πάντα!». στο Ηράκλειο σήμερα Πέμπτη 21 ΑΑπριλίου

Μια ξεχωριστή δισκογραφική στιγμή στην εμβληματική πορεία του Νίκου Ξυλούρη, είναι αυτή που κυκλοφορεί από την εταιρεία «Αεράκης-Σείστρον», με τίτλο «Ήτανε μια φορά… και έμεινε για πάντα!».
 
Το καλοκαίρι του 1978, ο Νίκος Ξυλούρης βρίσκεται στην Κρήτη, στην τελευταία ζωντανή του εμφάνιση στο νησί, παρέα με την Άννα Βίσση και την Κατερίνα Σκορδαλάκη. Τραγουδά στο κέντρο «Αρετούσα», σ' ένα πρόγραμμα - ανθολόγιο της έως τότε πορείας του. Ανάμεσα στους θαμώνες βρίσκεται ο νεαρός τότε λυράρης Στέλιος Βασιλάκης, ο οποίος με ένα ερασιτεχνικό κασετόφωνο καταγράφει τη μουσική αυτή παράσταση, με τον Νίκο Ξυλούρη να βρίσκεται  σε μεγάλες ερμηνευτικές στιγμές.


 
Μετά από 40 χρόνια «ύπνου», το πολύτιμο αυτό υλικό, βρίσκει για πρώτη φορά δισκογραφικό δρόμο μετά από μια εξαιρετικά σοβαρή ηχητική επεξεργασία, διατηρώντας ταυτόχρονα το ζωντανό περιβάλλον μέσα στο οποίο ηχογραφήθηκε.
 
Τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής διαδρομής του κορυφαίου ερμηνευτή και λυράρη, συνθέτουν το σπάνιο αυτό ηχογράφημα, που έρχεται ως μια σημαντική δισκογραφική πληροφορία στο πολύχρωμο καλλιτεχνικό πορτρέτο του Αρχάγγελου της Κρήτης.
 
Για τον Νίκο Ξυλούρη, στην έκδοση αυτή έχουν γράψει οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Μπογιόπουλος και Στέλιος Βασιλάκης, ενώ αρωγοί ,ώστε να γίνει πραγματικότητα από την εταιρεία αυτή η σπουδαία δουλειά, στάθηκαν:
 
- Η σύζυγος του Νίκου Ξυλούρη, Ουρανία και η κόρη του Ρηνιώ, καθώς και όλη η οικογένεια των Ξυλούρηδων.
 
- Ο Στέλιος Βασιλάκης που διέθεσε το ηχητικό ντοκουμέντο.
 
- Ο Κώστας Ξυλούρης (Μανταλιώτη)
 
Η παρουσίαση της διπλής αυτής κασετίνας, θα πραγματοποιηθεί σήμετρα Παρασκευή του Πάσχα, 21 Απριλίου, στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο στις 19:30 μ.μ.
 
Ομιλητές: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Μπογιόπουλος, Κώστας Ξυλούρης (Μανταλιώτης) και Στέλιος Βασιλάκης.


Post Top Ad

.............