Με ύμνους και μελωδίες πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της Παναγίτσας Μασταμπά στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Με ύμνους και μελωδίες πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της Παναγίτσας Μασταμπά στο Ηράκλειο


Με πλήθος κόσμου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου αλλά και του κυρίου Πέτρου Ινιωτάκη Αντιδημαρχου εκπροσώπου του δήμου Ηρακλείου  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 21 Μαρτίου στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Παναγίτσας Μασταμπά  μια όμορφη γιορτή - εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.



Παρουσία των πατήρ Αντωνίου και πατήρ Ιωάννη η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία του πατήρ Νικόλαου Πασχαλίδη και, ενώ ακολούθησε η ομιλία του συνταξιούχου δασκάλου  θεολογίας κυρίου Νεονάκη .
Ο κύριος Νεονάκης εξήρε τους αγώνες των Ελλήνων κατά το παρελθόν κάθε φορά που  βρισκόταν μπροστά σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σήμερα ζητούνται ήρωες πίστη και ενότητα για να μπορέσουμε να φύγουμε απο την δύσκολη κατάσταση που ζεί η χώρα μας.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την χορωδία της ενορίας και ένα μικρό αφιέρωμα με ύμνους  και τραγούδια συνθετών .οπως του Μάνου Χαρζιδάκι, και Χρήστου Λεοντή .
Ο ψάλτης και επι πολλά χρόνια  ( 42 ) μέλος και πρόεδρος της φιλαμρονικής του δήμου Ηρακλείου κυριος Γιαννης Κοσμαδακης ερμήνευσε με την βυζαντινή του φωνή και χροιά όμορφες μελωδίες.
Εξαιρετική ήταν η αφήγηση και η ερμηνεία του στο πιάνο του κυρίου Ψαρουδάκη όπου και συντόνισε την βραδιά
Στο τέλος της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό  ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κύριος Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος και παρέστη στην εκδήλωση ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος  κλείνοντας την εκδήλωση συνομίλησε με τον κόσμο και ευχαρίστησε την ενορία Παναγίτσας Μασταμπά για τις όμορφες εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιεί, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει εντίμως την στενοχώρια του για τις μειωμένες δράσεις άλλων ενοριών.



Ο ναός που έχει καθιερωθεί να ονομάζεται «Παναγίτσα» χτίστηκε από πρόσφυγες που ήρθαν στο Ηράκλειο από τη Μικρά Ασία το 1922. Παρά τα βάσανα, την ταλαιπωρία και τη φτώχεια τους, οι άνθρωποι αυτοί έχτισαν την εκκλησία θέλοντας να τιμήσουν την Παναγία, στην εικόνα της οποίας έβλεπαν μια μάνα και η τρυφερότητά τους ήταν τέτοια που την έλεγαν Παναγίτσα, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται μέχρι και σήμερα ο ναός. 






















Post Top Ad

.............