Δεύτερη ημέρα του 8ου διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες» σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο σπίτι του Πολιτισμού. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Δεύτερη ημέρα του 8ου διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες» σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο σπίτι του Πολιτισμού.


Η Λέσχη Κινηματογράφου και Ανάγνωσης του ΣΑΟΡ σε συνεργασία με το Δήμο Ρέθυμνου παρουσιάζουν ένα διήμερο αφιέρωμα στο 8ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες» που ξεκίνησε χθές Πέμπτη 9 και συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο σπίτι του Πολιτισμού. Ώρες προβολής 21:00. Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά.
Θα προβληθούν οι ταινίες:



A) Ουτοπία (Outopia).
Σενάριο - σκηνοθεσία: Νίκος Κουρού.
Διάρκεια 78 λεπτά - κωμωδία
Βραβεία: Καλύτερων σκηνικών και κουστουμιών σε ταινία μεγάλου μήκους
Καλύτερη μουσική επένδυση σε ταινία μεγάλου μήκους
Περίληψη: Μια μικρή πόλη, ελέγχεται οικονομικά από έναν διεφθαρμένο ιδιοκτήτη τράπεζας και τηλεοπτικού καναλιού, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει όλο το ρευστό της και να εξαθλιώσει τους κατοίκους της. Κάποια μέρα το «αφεντικό» μετά από μηχανορραφίες της «συμμορίας» του, απολύει τον Αχιλλέα, έναν εργατικό υπάλληλο στην τράπεζα του. Ο Αχιλλέας από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκεται στο δρόμο και αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Κάποια στιγμή συναντά στο δρόμο του έναν παράξενο άνθρωπο που του προτείνει να …αλλάξει τον κόσμο με ένα πολύ παράδοξο τρόπο. Ο Αχιλλέας δέχεται και ένα περίεργο ταξίδι ξεκινά!

B) Βρώμικα Ρόδα (Dirty roses)
Πέτρα Τερζή, Ελλάδα, 2016.
Διάρκεια 5 λεπτά
Βραβεία: καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης «Γέφυρες» 2016
Δραματοποιημένη ταινία τεκμηρίωσης που ασχολείται με τη δύναμη της ψυχής των ατόμων με αναπηρία και των προσφύγων στην Ελλάδα. Δύο ακραίες περιθωριοποιημένες ομάδες με τα πιο αβοήθητα θύματα, η μία από τις χώρες του τρίτου κόσμου με τις φυλετικές και εθνικές μειονότητες, και η δεύτερη είναι συχνά κοινωνικά υποβαθμισμένη.
Η ελπίδα, η αγάπη για τα όνειρά τους και ο αγώνας να μη τα παρατήσουν για να ζήσουν ελεύθεροι, είναι το τρίπτυχο του συνθήματος «Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!».

ρεθεμνιωτικα νεα


Post Top Ad

.............