Αναζητείται η πρόσβαση, στην ενδοχώρα, η χρήση της παραλίας και οι χαμένες χελώνες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Αναζητείται η πρόσβαση, στην ενδοχώρα, η χρήση της παραλίας και οι χαμένες χελώνες




Μια ανάρτηση ακόμα, απο τις πολλές που εδώ και χρόνια επισημαίνει με σχόλια και φωτογραφίες ο Γιάννης Σολδάτος κάτοικος και επαγγελματίας της πόλης της Σητελας έκανε στην ομάδα  Σητειακά νέα στο φέισμπουκ .
Αναφέρει ότι απο τις 7 Οκτωβρίου 2013 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στην επερχόμενη καταστροφή του περιφερειακού δρόμου Σητείας - Παλαίκαστρου και συγχρόνως πρότεινε πιθανές οικολογικές λύσεις.




ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ... ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΠΑΛΑΤΙΑ

ΑΣ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 


30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΟΔΙΚΩΣ

Κλειστός ο παραλιακός δρόμος Σητείας - Παλαίκαστρου απο αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου

Άνοιξε στα δύο ο περιφερειακός δρόμος Σητείας Παλαίκαστρου

Aπαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην παραλιακή της Σητείας για όλα τα βαρέα οχήματα.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάσταση τμήματος του δρόμου που υποχώρησε στον παραλιακό της Σητείας


ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ

ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ( ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ..... 2013 . ( ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ...''ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ''. !!!! ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ , ΑΝΑΤΡΕΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ , ΑΠΟ ΤΟ 2012 ...!!!!!! 




ΔΕΙΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ . 

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΛΟΓΩΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς , ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙΣ ...''ΕΓΡΑΦΑΝ'' ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ???? 




ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ , Ο ΜΑΘΗΤΗΣ , Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ , ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑ ??? 

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΡΟ , ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ 20 ΕΥΡΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ , ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ .???? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΕΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ( 2 ΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 2012 . ???







Οι περισσότεροι πολίτες της Σητείας γνωρίζουν ότι στην παραλία της πόλης έρχονταν κάθε χρόνο να γεννήσουν οι θαλάσσιες χελώνες ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ. Το 2014 ήταν η τελευταία χρονιά όπου και άρχισαν να χάνονται σιγά σιγά ιο χελώνες.
Μάλιστα είχε δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι διέσχιζαν κάθε πρωί την παραλία της πόλης από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. με μοναδικό σκοπό να εντοπίσουν και να προστατεύσουν τις φωλιές που υπήρχαν.
Εκτός του πρακτικό του θέματος που δεν είναι άλλο απο την πρόσβαση των κατοίκων της πόλης της Σητείας στην ενδοχώρα της επαρχίας, την χρήση και απόλαυση της παραλίας τους καλοκαιρινούς μήνες, η επίσκεψη των χελωνών στην παραλία πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και να ληφθεί υπόψη απο αρμόδιες υπηρεσίες.




Post Top Ad

.............