Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

Ένα νέο, όμορφο και σύγχρονο χώρο έχουν πλέον στην διάθεση τους τα παιδιά των εργαζομένων στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), εγκαινιάστηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Οδυσσέα - Ιωάννη Λ. Ζώρα και του αναπληρωτή πρύτανη, καθηγητή Κωνσταντίνο Σπανουδάκη.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πατέρας Νικόλαος Ζωλοτάκης από την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γάλλου, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης (υπεύθυνος Παιδείας) Γιώργος Γεωργαλής, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Εμμανουήλ Κακλαμάνος, ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο κ. Εμμανουήλ Κουκουράκης, ο εργολάβος του ΚΔΑΠ κ. Κωνσταντίνος Σφακιανάκης, καθηγητές του Ιδρύματος, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας με τα παιδιά τους.
 

Την ικανοποίηση των υπαλλήλων για την δημιουργία και την λειτουργία του Κέντρου καθ' όλη την διάρκεια του έτους, εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος των Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών κ. Νίκος Μαρεντάκης, υπάλληλος του Ιδρύματος, ευχαριστώντας παράλληλα τον πρύτανη και τον αναπληρωτή πρύτανη καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου αυτού: «Εκ μέρους του νεοσύστατου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, να σας καλωσορίσω κι εγώ σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο. Για πάνω από 10 χρόνια, η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, λειτουργούσε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο, φιλοξενούμενη σε αίθουσες διδασκαλίας και στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο.
 
Λειτουργούσε, με αρκετό κόπο και δυσκολίες, με ανάληψη ευθυνών σε προσωπικό επίπεδο, αλλά πάντα με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα, έχουμε φτάσει στο εξαιρετικό αποτέλεσμα του να έχουμε αυτόν τον χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο, όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο άμεσο μέλλον, αλλά και ένα σύλλογο με νομική υπόσταση, όπου με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μπορεί να διαχειρίζεται, να προσλαμβάνει προσωπικό και να διοργανώνει σε ετήσια βάση δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά των εργαζομένων (του διδακτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού) του Ιδρύματος. Φτάσαμε έως εδώ, με συλλογική προσπάθεια, υπομονή και αγάπη για την επίτευξη του σκοπού αυτού.


 
Θέλω και πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και προσπάθησαν για αυτό. Τους συναδέλφους γονείς, την Tεχνική Yπηρεσία, τους αναπληρωτές πρύτανη κ. Καρδάση, κ. Φιλαλήθη και κ. Σπανουδάκη που κατά τη διάρκεια της θητείας τους ξεκίνησε μια πιο ουσιαστική προσπάθεια. Επιτρέψτε μου, να σταθώ λίγο παραπάνω στον αναπληρωτή πρύτανη κ. Kωνσταντίνο Σπανουδάκη ο οποίος με πραγματικό ενδιαφέρον, αθόρυβα, χωρίς καμιά διάθεση αυτοπροβολής εργάζεται τόσο αποτελεσματικά, πάνω στα προβλήματα και για το Πανεπιστήμιο γενικότερα.
 
Τέλος, κύριε πρύτανη, εσάς ιδιαιτέρως για τη συνολική σας στήριξη, σας ευχαριστώ πολύ».
 
Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με μια μικρή γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων της πανεπιστημιακής κοινότητας, με μουσικό πρόγραμμα από τον μικρό Στέλιο Τζωρτζινάκη (λύρα) και τον πρόεδρο της Μουσικής Φοιτητικής Ομάδας, Νίκο Γερακιανάκη.
 
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Εκδοτικούς Οίκους Λιβάνη, Ψυχογιός, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Μεταίχμιο, Ιanos και τους Αφούς Κλαψινάκη Ο.Ε. για τη χορηγία των βιβλίων που δόθηκαν στα παιδιά των εργαζομένων του Ιδρύματος. Επίσης, ευχαριστεί το Νίκο Γερακιανάκη και τον Στέλιο Τζωρτζινάκη για το μουσικό πρόγραμμα, τον Χρήστο Τρανταλλίδη, υπάλληλο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος για τη φωτογράφηση, το Ανθοπωλείο «Αράλια» κο Παύλο Γερογιαννάκη για τα λουλούδια, τον κ. Γεώργιο Δαφνομήλη για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης. Την Εταιρεία Γευσήνους για το μπουφέ και το Ζαχαροπλαστείο «Μona Liza» κο Νίκο Σκαρτσιλάκη για τους κουραμπιέδες. Την Εταιρεία Φεσσά ΟΕ. για την καθαριότητα του κέντρου και το Εκτυπωτικό Κέντρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης για την έκδοση της πρόσκλησης.
 
Για την οργάνωση της εκδήλωσης ευχαριστεί την κ. Μαρία Παπαδάκη, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, την κ. Δέσποινα Κανακάκη από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων, τις φοιτήτριες του Ιδρύματος κ. Μαρία Λαντζανάκη, Μαρία Θυμάκη και Δήμητρα Λαγουδάκη και τον (Άη Βασίλη) κ. Γεώργιο Μαμαλάκη.
 

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............