«Ο Ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη 1947» στο φετινό 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

«Ο Ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη 1947» στο φετινό 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

To ντοκιμαντέρ «Ο Ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη 1947» του Κώστα Νταντινάκη, πρόκειται να προβληθεί στο φετινό 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017.

Περίληψη:
Κρήτη, 1947. Ενώ στα Χανιά μαίνεται ο Εμφύλιος, τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, παρακρατικοί της ομάδας Παύλου Γύπαρη απήγαγαν δολίως από το σπίτι του τον αγωνιστή ιερέα του Ε.Α.Μ. Νικόλαο Αποστολάκη και αφού τον βασάνισαν απάνθρωπα τον πέταξαν στον Κόκκινο Γκρεμό κοντά στις φυλακές Καλαμίου. Η σύζυγός του εκτοπίστηκε από το Νεροχώρι Αποκορώνου όπου διέμεναν ενώ τα πέντε παιδιά τους συνέχισαν να διώκονται μέχρι τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Τα γεγονότα μαρτυρούν επιζώντες της περιόδου με προεξάρχουσα την κόρη του Ισμήνη.

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει πρωταγωνιστική θέση στο πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έπειτα από μεγάλο αριθμό καταθέσεων που έφτασαν τις 110, συνολικά 64 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο 19ο ΦΝΘ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα. Τρία από αυτά συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, που εγκαινιάζεται στη φετινή διοργάνωση. Πολιτική, κοινωνία, προσωπικές ιστορίες, ανθρώπινα δικαιώματα, τέχνη και φαγητό, βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο των ελληνικών ταινιών.

Πηγή

Post Top Ad

.............