Γονέας πληρώνει απο την τσέπη του εκπαιδευτικό στο Ηράκλειο για το αυτιστικό παιδί του - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Γονέας πληρώνει απο την τσέπη του εκπαιδευτικό στο Ηράκλειο για το αυτιστικό παιδί του

Σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος παράλληλης στήριξης για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυτισμό, παρατηρούνται  σε σχολεία του Ηρακλείου όπως και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ.Τάσου Τριγώνη η οικογένεια του οποίου τα τελευταία χρόνια πληρώνει από την τσέπη της εκπαιδευτικό για το αυτιστικό παιδί του και μάλιστα για στήριξη μέσα στο σχολείο που αποτελεί σαφέτατα υποχρέωση της Πολιτείας.
Ο συγκλονιστικός λόγος του πατέρα, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, μαχαιριά στην καρδιά των καρεκλοκένταυρων του υπουργείου Παιδείας.



«Είμαι γονέας με παιδί αυτιστικό, που φοιτά στο 3ο δημοτικό σχολείο Γαζίου. Περιμένω παράλληλη στήριξη από την αρχή του σχολικού έτους και τον Οκτώβριο, μου ήρθε μόνο τις 2 μέρες από τις 5 που δικαιούται το παιδί. Από το νέο έτος τους ανακοίνωσα ότι δεν έχω άλλο την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω ιδιώτη εκπαιδευτικό για να  αναπληρώνει το κενό της παράλληλης στήριξης» εξομολογήθηκε με πόνο ψυχής ο κ.Τριγώνης.

Ο ίδιος περιέγραψε την κακή οικονομική κατάσταση της τρίτεκνης οικογένειά του καθώς έχει άλλα δύο παιδιά,η συζυγός του είναι άνεργη και ο ίδιος με ένα μισθό προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του.

 Στην εκπομπή μίλησε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ.Δημήτρης Αποστολάκης ο οποίος με περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί λόγω έλλειψης κονδυλίων για το πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης παιδιών με προβλήματα υγείας.
«Μακάρι να ήταν στο χέρι μου να λύσω τα προβλήματα αλλά το υπουργείο δεν έχει τα ποσά που απαιτούνται για την πρόσληψη προσωπικού γι αυτά τα παιδιά». «Φανταστείτε, είπε,ότι από τα 250 παιδιά που χρειάζονται βοήθεια στο σχολείο μόλις τα 78 μπορούμε να καλύψουμε». Παράλληλα εξήγησε ότι για την περίπτωση του κ.Τριγώνη εξετάζεται λύση στο πλαίσιο του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου ώστε να και τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της εβδομάδας να παρέχεται βοήθεια στο μικρό μαθητή.


Post Top Ad

.............