Συστατικά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι,
500 γρ. νερό,
30 γρ. ρακί,
20 γρ. ελαιόλαδο,
10 γρ. γιαούρτι,
10 γρ. χυμό λεμονιού,
10 γρ. αλάτι,
Ξύσμα από φλοιό μισού λεμονιού
Για τη γέμιση:
500 γρ. μυζήθρα φρέσκια,
100 γρ. ζάχαρη,
10 γρ. κανέλα,
2 κλαδάκια βάλσαμο ή 1 βανίλια,
1 αυγό
Τοποθετούμε σε μια λεκάνη, το νερό, το λάδι, τη ρακί, το γιαούρτι και το λεμόνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι. Παρασκεύαζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο, το οποίο κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Για τη γέμιση έχουμε δύο επιλογές: είτε ανακατεύουμε μυζήθρα με ξύσμα λεμονιού, είτε αναμειγνύουμε μυζήθρα με ζάχαρη, κανέλα, αυγό και βάλσαμο ή βανίλια.
Τοποθετούμε τη γέμιση στα κομμάτια του φύλλου και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
μικρά μυστικά
Αφήνουμε το ζυμάρι να"ξεκουραστεί" για 1 ώρα περίπου, προτού ανοίξουμε φύλλο.