Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα θεοφάνεια σε περιοχές της Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα θεοφάνεια σε περιοχές της Κρήτης


Με λαμπρότητα και, παρουσία αρκετού κόσμου, παρά τον βροχερό καιρό, 
και το αυξημένο κρύο, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Κρήτης ο  εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων, με τη λιτανεία και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.




ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Ηρακλείου ματαιώθηκε στο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ωστόσο κοιλυμβητές έπεσαν στην θάλασσα και σχημάτισαν με τα σώματα τους το σχήμα ενός σταυρού.




ΧΑΝΙΑ

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην πίστη των Χανιωτών, οι οποίοι, αψηφώντας το κρύο, τη βροχή και τη χαμηλή θερμοκρασία, γέμισαν ασφυκτικά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και όλους τους ενοριακούς ναούς της πόλης μας στην Ακολουθία του Μέγα Αγιασμού για τα Άγια Θεοφάνια, τη μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, εις ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.





ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Ο Λάμπης Αλεξάκης έπιασε πρώτος τον σταυρό στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου όπως και πέρυσι...
H τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κκ Γεράσιμου, παρουσία αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτειακής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών.




ΣΗΤΕΙΑ




ΒΙΑΝΝΟΣ

​Με έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά με την παρουσία εκατοντάδων πιστών και με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στο Δήμο Βιάννου
Ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης  παραβρέθηκε στους Αγιασμούς των υδάτων στα λιμάνια  της Άρβης και Καστρίου ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά καλή φώτιση δύναμη και υγεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές δυσκολίες της ζωής. Στους αγιασμούς επίσης συμμετείχαν οι  Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι  της Αστυνομίας και των φορέων της περιοχής.



ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, παρά την συνεχή βροχή και τον αέρα, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι της Παντάνασσας. 

Ο Σύλλογος Αλιέων κερνούσε, όπως κάθε χρόνο, ρακί, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί βουτηχτές – με την μικρότερη να είναι μόλις 8 ετών – που αψήφησαν τον καιρό και έπεσαν στα νερά του λιμανιού, με τον σταυρό να «χάνεται» για μερικά λεπτά στα θολά νερά. 






ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ


Από τον Αγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι Χερσονήσου, στο φράγμα Αποσελέμη και το Ενυδρείο Κρήτης.









Με πλήθος κόσμου ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων,στον ιερό ναό της Παναγίτσας Ματσαμπά.



Με λαμπρότητα και, παρουσία αρκετού κόσμου, και με ένα ήλιο με δόντια 
και αυξημένο κρύο, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων, με τη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον ιερό ναό της Παναγίτσας Ματσαμπά.
Υπήρχαν έξω απο τον ιερό ναό 2 κολυμπήθρες όπου οι πιστοί μπόρεσαν με το πέρας της λειτουργίας να δεχτούν τον αγιασμό.








Post Top Ad

.............