ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Την πλατεία της Ανάληψης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να δει από κοντά ολοκληρωμένη, την ανάπλαση της περιοχής. Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, επεσήμαναν ωστόσο και ορισμένες βελτιώσεις που θεωρούν ότι επιδέχεται το έργο, πέραν εκείνων που έτσι κι αλλιώς έγιναν κατά τη διάρκεια εκτελέσεώς του (επιλογή υλικών και άλλες). 



Ο Δήμαρχος άκουσε τα αιτήματά τους και τους εξήγησε ότι όσα από αυτά είναι εφικτό και χρήσιμο να ικανοποιηθούν, θα ικανοποιηθούν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα: «Προχωράμε μπροστά, ολοκληρώνουμε επιτυχώς τις μελέτες που παραλάβαμε, έχουμε έτοιμες τις δικές μας μελέτες προς υλοποίηση, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Η ανάπλαση της Πλατείας Αναλήψεως είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο παραδώσαμε στους πολίτες, παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που συναντήσαμε κατά την διάρκεια της εκτέλεσής του. Ελπίζω από εδώ και εμπρός να το ευχαριστηθούν και να το διατηρήσουν σε καλή κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου, τον οποίο συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χάρης Μαμουλάκης.
Η Ανάπλαση της Πλατείας Αναλήψεως μελετήθηκε και συμβασιοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιήθηκε, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, από την παρούσα.



Πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει από σαράντα κύματα, ενώ το χρονοδιάγραμμά του κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα, καθώς είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, αλλά ήταν ένα από τέσσερα σημαντικά έργα στο Δήμο που είχαν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.



Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, οι εργασίες στη συνοικία της Ανάληψης περιλάμβαναν
 Διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας.
 Δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων γύρω από την πλατεία με στόχο τη συνολική αναβάθμιση όλης της γειτονιάς με παράλληλη ανάδειξη των ιστορικών μνημείων.
Ο ναός της Ανάληψης του Κυρίου στο κέντρο της πλατείας ως σημείο αναφοράς, με τις πλάγιες εισόδους του να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτή, ενώ η κύρια δυτική είσοδος παραμένει σε επαφή με πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων για την εξυπηρέτηση των κυκλοφοριακών αναγκών του ναού.
 Κατασκευή πεζοδρομίων και δικτύου όμβριων υδάτων, αύξηση του πρασίνου με φυτεύσεις δέντρων, νέα φωτιστικά, τμηματικά γούρνες με τρεχούμενο νερό , τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κ.ά.).





Στην ιστορική συνοικία της Ανάληψης βρίσκεται η ανώνυμη κρήνη  κρήνη  στην κεντρική πλατεία της περιοχής .
Είναι κατασκευασμένη με πωρόλιθο δεν φέρει καμία επιγραφή και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής.




Post Top Ad

.............