ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ


Τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός απόψε Κυριακή 20 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής των εσοδίων της θεοτόκου στο χωριό Μοχός του δήμου Χερσονήσου,
όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αλέκος Βογιατζάκης.
Με πλήθος κόσμου να παρίσταται στην λειτουργία και με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο τίμησαν την Θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την οποία τιμάται η είσοδος για τους Ορθοδόξους και η εμφάνιση για τους Καθολικούς (Presentazione della Beata Vergine Maria) της μικρής Μαριάμ (Μαρίας) μαζί με τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο Ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου η μέλλουσα Θεοτόκος να αφιερωθεί στον Θεό. 



Αυριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 κστις 4 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή της Σεπτής Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία θα εναποτεθεί εντός του Ενοριακού Ναού της Ευαγγελιστρίας προς αγιασμό των πιστών.
Μετά την υποδοχή, η οποία θα γίνει στην είσοδο της κωμοπόλεως του Μοχού, παρουσία της φιλαρμονικής του δήμου Ηρακλείου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ.
Την επομένη ημέρα θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Τίτου Ταμπακάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως.





Ο ιερός ναός των εσοδίων της θεοτόκου βρίσκεται στο χωριό Μοχός του δήμου Χερσονήσου και για τους ντόπιους θεωρείτε η πάνω παναγία, δεδομένου ότι στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχει ο ιερός ναός της ευαγγελιστρίας.
Μονόχωρη καμαροσκεπής Εκκλησία κτισμένη το 1858 σε ερείπια παλαιού Ναού. Διατηρεί περίφημο ξυλόγλυπτο τέμπλο και φορητές εικόνες.



Post Top Ad

.............