ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ... ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ... ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ... ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ... ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ... ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ... ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


30 χρόνια και... μαζί !!! στα όμορφα, στα άσχημα, στα δύσκολα.
Και έρχεται η ώρα να μετρήσεις τα χρόνια, τις στιγμές, τους Ανθρώπους, να αποφασίσεις τι κρατάς, και τι αφήνεις, τι έζησες και τι έχασες.
Ο Γιάννης Ρουσάκης με καταγωγή απο το Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος βγήκε στην σύνταξη. Επι πολλά χρόνια διατέλεσε διευθυντής στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου Ηρακλείου. Στις δύσκολες εποχές που το αεροδρόμιο προσπαθούσε να σπάσει τα δεσμά του... και να γίνει ευρωπαϊκό, πιο μοντέρνο πιο χρηστικό. Στα χρόνια που η Ελλάδα ζούσε ίσως και τον μύθο της και η έννοια του αφορολόγητο είχε υπόσταση και περισσότερο κύρος.

Η εταιρεία «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε» ιδρύθηκε το 1979, με σκοπό να παρέχει αφορολόγητα προϊόντα σε ταξιδιώτες που εξέρχονται από τα σύνορα της Ελλάδας. Λειτούργησε αρχικά 2 καταστήματα, ένα στο Ανατολικό και ένα στο Δυτικό Αεροδρόμιο των Αθηνών. Η ανάπτυξη αποτελεί βασική αξία της εταιρείας και για αυτό γρήγορα έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη του δικτύου της, στα πλαίσια της προσπάθειας της οι Έλληνες να εξοικειωθούν με το ταξιδιωτικό λιανεμπόριο.





Ο Γιάννης Ρουσάκης εδώ και λίγες ημέρες είναι συνταξιούχος,, ο κύκλος της εργασίας του έκλεισε με ένα γεμάτο σακούλι απο αναμνήσεις που απαρτίζονται απο γνωριμίες, τιμές, χαμόγελα, πίκρες και στενοχώριες αλλά πρωτίστως με ζεστασιά.
Οικογένεια ήταν η δουλειά του, θα μπορούσε να πεί κάποιος πώς παιδιά του ήταν οι υπάλληλοι του, στήριξε και βοήθησε, πιθανόν να αδίκησε και να δικήθηκε, όπως άλλωστε είναι το παιχνίδι της εργασιακής συνύπαρξης μεταξύ διεύθυνσης και υπαλλήλων, αλλά αγάπησε ψυχές και χώρους.
Κουμπάρους έκανε απο την εργασία του, παρέες άνοιξε με τον κύκλο του, βοήθειες έδωσε με την καρδιά του.
Ο Γιάννης που ξέρω... Ο Ρουσάκης που γνωρίζουν... ο αγαθός Γίγαντας ο καλός Ανθρωπος.




Μέσα του Οκτώβρη και ο Γιάννης Ρουσάκης οργάνωσε όπως σχεδόν κάθε χρόνοι το καθιερωμένο καζάνι που σμίγει τις παρέες, που ενώνει τα ποτήρια και μεγαλώνει τα χαμόγελα στους Ανθρώπους.
Και όσοι τον αγάπησαν τον τίμησαν, και τους ευχαρίστησε για αυτό.
Συνταξιούχοι, παλιοί συνάδελφοι των αφορολογήτων , φίλοι, συγγενείς αλλά και χωριανοί της περιοχής ήταν εκεί.
Ο ρόλος του διευθυντή πολλές φορές είναι στρωμένος όχι με δάφνες αλλά με αγκάθια, αλλά  ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται,.
Στήν Κρήτη λέμε την φράση ( έβαλα μπέτη )και ο Γιάννης Ρουσάκης έβαλε πολλές φορές μπέτη για να αγκαλιάσει συναδέλφους και να βαδίσει μαζί τους το εργασιακό ταξίδι .






... Και ήρθε η μέρα που τα συρτάρια του γραφείου θα άδειαζαν και το αντίο θα έπαιρνε στα χείλη την θέση του γειά.
Τέλη Οκτωβρίου ο αποχαιρετισμός του εργασιακού χώρου ανταλλάχθηκε με τον παρατεταμένο χειροκρότημα και την όμορφη έκπληξη - υποδοχή μιας εξίσου όμορφης βραδιάς.
Συνάδελφοι των αφορολογήτων Ηρακλείου διοργάνωσαν μια βραδιά, μια συνάντηση παλιών συναδέλφων σε γνωστό μαγαζί της πόλης του Ηρακλείου έτσι για να πιούν ένα κρασί και να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο τον διευθυντή τους. 
Σήκωσαν τα ποτήρια τους, ευχήθηκαν, δάκρυσαν, θυμήθηκαν, γέλασαν, χόρεψαν και ευχαρίστησαν τον Ανθρωπο Γιάννη Ρουσάκη για το κοινό τους διάβα στον εργασιακό τους χώρο.
Φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Ρουσάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για την ωραία βραδιά και την έκπληξη που του έκαναν και ευχήθηκε υγεία, αγάπη και επιτυχίες προσωπικές αλλά και συλλογικά στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών Ηρακλείου με την προσδοκία να υπάρχει ομόνοια, και στήριξη.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΣΑΚΗ
Αντώνης Γενναράκης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ


































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ





























Post Top Ad

.............