-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
Υλικά:
1½ κιλό σουπιές καθαρισµένες
5 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ κιλό µάραθα ψιλοκοµµένα
5 ντοµάτες τριµµένες
αλάτι
πιπέρι
½ κιλό τσακιστές πράσινες ελιές
µελάνι από τρεις σουπιές
2-3 σκελίδες σκόρδο
(6 μερίδες)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τις σουπιές και τις κόβουµε. Τσιγαρίζουµε τις σουπιές µαζί µε το σκόρδο και το κρεµµυδάκι και τις σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε το µάραθο, τις ντοµάτες, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και το µελάνι διαλυµένο σε ½ ποτήρι νερό και βράζουµε σε χαµηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
ΠΗΓΗ: http://www.cretan-nutrition.gr/