ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ


Την ευκαιρία να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της κλασικής, βυζαντινής και σύγχρονης μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα από έμπειρους καθηγητές, έχουν πλέον τα παιδιά του Κεφαλά και των χωριών του βορειοανατολικού Αποκόρωνα έπειτα από την ίδρυση τοπικού παραρτήματος του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.
Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο του εξωραϊστικού Συλλόγου Κεφαλά και υπεύθυνο του παραρτήματος του Ωδείου, Διονύση Θεοδωράκη, να καλεί τους γονείς «να κάνουν φέτος δώρο στα παιδιά τους ένα μουσικό όργανο αντί για ένα i-phone»!
Ειδικότερα το παράρτημα του Ωδείου Χανίων, που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου, θα προσφέρει σε πρώτη φάση μαθήματα εκμάθησης πιάνου και θεωρίας της μουσικής, βιολιού, κλασικής, ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου και βυζαντινής μουσικής. Εφόσον δε υπάρξει ενδιαφέρον και ζήτηση για άλλα όργανα, αυτό θα εξεταστεί σε επόμενο εξάμηνο.



«Το Ωδείο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. έπειτα από σχετική έγκριση του Δήμου Αποκορώνου και του Υπουργείου Παιδείας καθώς το Ωδείο και ο Σύνδεσμος για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη αποτελούν μη κερδοσκοπικό οργανισμό», εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες, ενώ υπάρχει δυνατότητα και για τα Σαββατοκύριακα».
Σε ό,τι αφορά τα δίδακτρα ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι είναι προσιτά για τις οικογένειες, ενώ έκανε γνωστό ότι ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεφαλά έχει σκοπό με ό,τι δυνάμεις διαθέτει να ενισχύσει οικονομικά το Παράρτημα προκειμένου να ελαφρυνθούν ακόμα περισσότερο οι οικογένειες των σπουδαστών.




 «Σίγουρα σε καιρό κρίσης οι οικογένειες έχουν να κάνουν πολλούς οικονομικούς υπολογισμούς. Ωστόσο, συνιστώ στους γονείς αντί να αγοράσουν ένα καινούριο i-phone στα παιδιά τους να αγοράσουν ένα βιολί ή μια κιθάρα. Να είναι σίγουροι ότι αυτό θα τους προσφέρει πολλά περισσότερα. Από τη δική μας πλευρά, ως Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεφαλά, μέσα από τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων έχουμε σκοπό να συγκεντρώσουμε χρήματα για να διευκολύνουμε τη λειτουργία του Ωδείου και τις σπουδές των μαθητών», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης. Καταλήγοντας ο υπεύθυνος του Παραρτήματος του Ωδείου και πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κεφαλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λειτουργία του Ωδείου θα ανοίξει έναν νέο δημιουργικό δρόμο για τους νέους, προσφέροντάς τους μια εναλλακτική διέξοδο.



ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............