ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΔΑΡΒΙΝΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΔΑΡΒΙΝΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι Δαρβινικές Δευτέρες διεξάγονται για έβδομη συνεχή χρονιά και είναι μια σειρά ομιλιών εκλαϊκευμένης επιστήμης η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό.
Πρώτη Δαρβινική Δευτέρα για το 2016-2017 µε θέµα: 
Η Νέα Ιατρική: από το ένα γονίδιο σε όλα 

Είναι γνωστό ότι πολλές παθήσεις οφείλονται σε κληρονοµικούς παράγοντες, ότι πολύ συχνά οι παράγοντες είναι περισσότεροι του ενός και ότι επηρεάζονται από το περιβάλλον. Μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα η ιατρική προχωρούσε µελετώντας ένα-ένα γονίδιο χωριστά. Τον 21ο αιώνα η Βιολογία πέρασε από τη φάση της γενετικής στη φάση της γονιδιωµατικής, δηλαδή στη µελέτη όλων των γονιδίων ταυτοχρόνως. Σε καµιά επιστήµη αυτό το πέρασµα δεν είχε τόσο επαναστατικές εφαρµογές όσο την Ιατρική. 



Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι βαδίζουµε ταχύτατα προς την εξατοµικευµένη ιατρική, όπου το κάθε άτοµο αποτελεί ιατρική περίπτωση εξ εαυτής, αποταµιευµένη στους υπολογιστές ως µια σειρά τριών δισεκατοµµυρίων γραµµάτων. Ταυτόχρονα το γεγονός αποτελεί συµβολή στην ανάπτυξη µιας διαπλανητικής ιατρικής, όπου η πληροφορία µιας περίπτωσης που συνέβη σε µια γωνιά του πλανήτη µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την αντιµετώπιση της ίδιας περίπτωσης σε µια άλλη γωνιά. Το θέµα θα διαπραγµατευθεί ο Μανώλης Δερµιτζάκης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου της Γενεύης, απόφοιτος του Πανεπιστηµίου Κρήτης και σήµερα από τους επιφανέστερους µελετητές του ανθρωπίνου γονιδιώµατος. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Δαρβινικών Δευτέρων είναι η συζήτηση που ακολουθεί την εισήγηση. 
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, 7 µµ, 
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είσοδος ελεύθερη. 

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΔΑΡΒΙΝΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Post Top Ad

.............