ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΕ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΕ



Επεισοδιακή αποδείχθηκε η τρίτη ημέρα γυρισμάτων για τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη. 
Σκηνικά που παρέπεμπαν στην Κρήτη περασμένων δεκαετιών, με κουστούμια , άλογα, και κάρα να ντύνουν το σκηνικό που δεν βοήθησε να γαληνέψει την ένταση που δημιουργήθηκε.

Οπως είπε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο Ράδιο Κρήτη, στον τόπο των γυρισμάτων πήγε εκπρόσωπος της Αρχαιολογίας, η οποία του ζήτησε την άδεια του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για τα γυρίσματα στον συγκεκριμένο χώρο, "απειλώντας να μπει μέσα στα πλάνα", όπως είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σμαραγδή, και άδεια από το ΚΑΣ υπάρχει και το παράβολο έχει πληρωθεί, ωστόσο η εκπρόσωπος της Αρχαιολογίας επέμεινε για το αντίθετο. Επικράτησε ένταση με τον σκηνοθέτη να εκφράζει την αγανάκτηση και την πικρία του για το περιστατικό, το οποίο δεν ξέρει που να αποδώσει. "Είμαι 70 ετών, αν ήμουν μικρότερος θα είχα εγκαταλείψει την Ελλάδα, όπως έκανε και ο Καζαντζάκης",



Η απάντηση της Αρχαιολογίας
Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Κρήτη η Προϊσταμένη της Αρχαιολογίας Βασιλική Συθιακάκη έδωσε μία τελείως διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Είπε ότι το αίτημα του κ. Σμαραγδή από το ΚΑΣ εξετάστηκε την περασμένη Τρίτη και παρά το γεγονός ότι απαιτείτο η υπογραφή του Υπουργού, δόθηκε το πράσινο φως για τα γυρίσματα, με την προϋπόθεση να καταβληθεί σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, "και όχι στο ΚΑΣ" του παραβόλου, ύψους 248 ευρώ, κάτι που δεν είχε γίνει, μέχρι το πρωί, παρά αργότερα, και αφού σημειώθηκε το επεισόδιο στον Κούλε. Η κ. Συθιακάκη τόνισε ότι δεν βρισκόταν η ίδια στον Κούλε, αλλά η αρχαιοφύλακας καθώς και ένας υπάλληλος της Αρχαιολογίας.






































ΚΕΙΜΕΝΑ - www.ekriti.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............