Το σήμα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στη Ελλάδα, εκπέμπεται από περισσότερα από 300 κέντρα εκπομπής, που συνήθως αλλά όχι απαραιτήτως, βρίσκονται σε βουνά.
Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, που στην Ελλάδα ξεκίνησε επισήμως το 2009 (με κάποιες πειραματικές εκπομπές της ΕΡΤ να χρονολογούνται από το 2006 και η πιλοτική ψηφιακή εκπομπή του 4Ε από το 2008), επέφερε και μία οργάνωση σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κέντρων, αφού το 2012 καθιερώθηκε ο χάρτης συχνοτήτων που προσδιόρισε 13 περιφερειακές ζώνες, που με την σειρά τους χωρίζονται σε 34 περιοχές και 156 κέντρα εκπομπής σε όλη την επικράτεια.
Από αυτά τα 156 κέντρα εκπέμπεται το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, αποκλειστικά με ψηφιακό τρόπο, και μέσω των οποίων επιτυγχάνεται πληθυσμιακή κάλυψη σε ποσοστό 96%. Το τελικό στάδιο της ψηφιακής μετάβασης σε αυτά τα κέντρα ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου 2014 (στην περιοχή της Πελοποννήσου, της Ζακύνθου και της Νότιας Στερεάς Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 (στην περιοχή της Κρήτης, της Δωδεκανήσου, της Σάμου, της Ικαρίας και των Κυκλάδων).
Τα υπόλοιπα κέντρα εκπομπής, που εξυπηρετούν περίπου το 4% του πληθυσμού της χώρας, εξακολουθούν να εκπέμπουν με αναλογικό τρόπο το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, αφού δεν συμπεριλήφθηκαν στον χάρτη συχνοτήτων, και παρά την οδηγία της Διεθνούς Ενώσεως Τηλεπικοινωνιών, δεσμευτική και για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία οι αναλογικές εκπομπές τηλεοπτικού σήματος θα έπρεπε να έχουν σταματήσει οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Τόσο τα 156 κέντρα εκπομπής με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, όσο και τα υπόλοιπα, φιλοξενούν και πομπούς ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι εκπέμπουν αναλογικά στην μπάντα των FM και των AM, καθώς επίσης και κεραίες κινητής τηλεφωνίας.