Όσοι από μας παρευρεθούμε σε πανηγύρι, σίγουρα θα μας προσφέρουν γουρουνόπουλο στο φούρνο που συνήθως συνοδεύεται με πατάτες (ή καπρικό.) Αλλά και στα σπίτια μας συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε γουρουνόπουλο στο φούρνο. Οι πιο τυχεροί θα βρεθούν σε κάποιο χωριό , θ΄ ανάψουν τον ξυλόφουρνο και θα γευτούν τον οικόσιτο χοίρο που κάποιος είχε φροντίσει να μεγαλώσει για να τον φάνε στο οικογενειακό τραπέζι τη μέρα της Παναγιάς.
Επιμέλεια-φωτογραφίες: Παπουτσάκη Βασιλική