ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ


Η περιοχή της Χερσονήσου φημίζεται για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή.
Θεωρείται από τα πιο ζωντανά μέρη στην Ελλάδα και το πιο ζωντανό στη Κρήτη! 
Θα βρείτε δεκάδες καφετέριες, μπαρ, παραδοσιακές ταβέρνες, ντίσκο και clubs, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται κοντά την παραλία. Δεν πρόκειται να απογοητευτείτε από τη νυχτερινή ζωή της Χερσονήσου και σε κάθε περίπτωση θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας και στη μουσική που προτιμάτε. Αρκεί απλά να κάνετε μια βόλτα στη νυχτερινή Χερσόνησο, για να ανακαλύψετε το κατάλληλο για εσάς μέρος! Η Χερσόνησος είναι νούμερο ένα στη λίστα προτιμήσεων της νεολαίας!




Η Νεότερη ιστορία της Χερσονήσου νίκησε ή πιο σωστά κάλυψε την παλιότερη ιστορία της.
Ξέφρενα πάρτυ, τουρισμός επιπέδου άλλων κατηγοριών παντρεμένος με ακριβό τουρισμό, εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα, αλλά και καταστήματα εστίασης δίπλα στο κύμα. συνθέτουν το πάζλ της Χερσονήσου.



 Το πυραμιδόσχημο ψηφιδωτό αναβρυτήριο («Σαρακηνός»)
Ο Spratt είναι από τους πρώτους που κάνουν λόγο για το ιδιόμορφο πυραμιδόσχημο ψηφιδωτό αναβρυτήριο στην παραλία της Χερσονήσου, το οποίο, όπως αναφέρει, «έχει σχήμα κόλουρου κώνου, έτσι ώστε να σχηματίζονται τέσσερις τριγωνικές πλευρές με ψηφιδωτές επιφάνειες, που καθεμιά αναπαριστά διάφορες μορφές, κυρίως υδρόβια πτηνά και ψάρια, καθώς και σκηνές ψαρέματος με γυμνούς ψαράδες (…) ένας από τους οποίους έχει πιάσει μια μεγάλη σουπιά ή καλαμάρι με οκτώ πλοκάμια. Οι μορφές είναι χονδρικά αποδοσμένες, δίχως να τηρούνται οι αρχές της προοπτικής, μολονότι τα περιγράμματα των προσώπων είναι εκλεπτυσμένα και με καλό γούστο» (Spratt 1865, σ. 107).


Ακολουθεί ο Mariani που εντυπωσιάζεται από τη «χαριτωμένη πηγή σε σχήμα πυραμίδας με ψηφιδωτά», αναφέροντας ότι «ήταν μια τετράγωνη δεξαμενή στο ύψος του εδάφους, γύρω από την οποία υπάρχει κράσπεδο χτισμένο με ασβέστη και πλίνθους. Μέσα σ’ αυτή, σε απόσταση 1,20 μ., υπάρχει μια πυραμίδα κατεστραμμένη, με τετράγωνη βάση πλευράς 4,72 μ. Το αρχικό ύψος της δεν έχει διατηρηθεί, καθώς είναι αποκρουσμένη στην κορυφή. Η πυραμίδα είναι διακοσμημένη στις τέσσερις πλευρές της με εξαίρετα ψηφιδωτά και χρώματα, που παριστάνουν σκηνές ανθρώπων και θαλάσσιων όντων. 








Post Top Ad

.............