ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ

Το «2ο Φεστιβάλ πλατείας» είναι αφιερωμένο στο ελληνικό παραδοσιακό βιολί, µε έµφαση στον τρόπο της ανατολικής Κρήτης, αλλά και µε σηµαντικές αναφορές στις Κυκλάδες, τα ωδεκάνησα, τη Μικρά Ασία και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνει το «Φεστιβάλ Πλατείας» και καλεί τον κόσμο να γνωρίσει τις γειτονιές της Νεάπολης , να περπατήσει στα στενά και τις πλατείες της και να απολαύσει εξαιρετικές µουσικές βραδιές, οργανωµένες µε κριτήριο την ποιότητα και την πρωτοτυπία, µε σπουδαίους καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα.

Το «2ο Φεστιβάλ πλατείας» είναι αφιερωμένο στο ελληνικό παραδοσιακό βιολί, µε έµφαση στον τρόπο της ανατολικής Κρήτης, αλλά και µε σηµαντικές αναφορές στις Κυκλάδες, τα ∆ωδεκάνησα, τη Μικρά Ασία και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Βιολάτορες καταξιωµένοι µε τους συνεργάτες τους, θα παρουσιάσουν για τρεις συνεχόµενες Αυγουστιάτικες βραδιές µια μουσική περιπλάνηση στους ελληνικούς τρόπους παιξίµατος του «βασιλιά των οργάνων», µε µια γκάµα που ξεκινάει -φυσικά- απ’τις Μεραµπελιώτικες, Στειακές και Πεδιαδίτικες κοντυλιές και φτάνει στους αµανέδες της Λέσβου, τα Σµυρναίικα αστικά τραγούδια και τα νησιώτικα συρτά.
Σε τρεις πανέµορφες πλατείες της Νεάπολης, αρχής γενοµένης από το «Βερντέν», εν συνεχεία στο «Βρυσαλάκι» και κλείσιµο στους «Τρεις Ιεράρχες».

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ

Post Top Ad

.............