ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δήμος Αποκορώνου διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές βραδιές, παιδικές παραστάσεις, βραδιές έντεχνης και κλασικής μουσικής, εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις αλλά και σε όλες τις ηλικίες .


Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι που στόχο έχει να αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Αποκόρωνα και να προσφέρει στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής ψυχαγωγία, αισθητική και πνευματική καλιέργεια.
Θεσμοθετούνται εκδηλώσεις που το προηγούμενο έτος είχαν μεγάλη επιτυχία και στηρίζονται από την τοπική κοινωνία, όπως είναι το διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις Καλύβες αλλά και η αναπαράσταση του κρητικού γάμου στην Ασή Γωνιά.
Για πρώτη φορά περιλαμβάνει εκδηλώσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα με την παρουσίαση προϊόντων που κάποτε ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής του Αποκόρωνα όπως το φυστίκι, το σισάμι και το τζίτζιφο.
Αναβιώνουμε το έθιμο της κρητικής καντάδας με ένα μαγικό ταξίδι στα σοκάκια του Βάμου, στηρίζουμε το ΔΗΠΕΘΕΚ που θα δώσει μια παράσταση στο θέατρο ¨<<ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ>> στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου , όπως και την εθελοντική προσπάθεια των συλλόγων τους οποίους συγχαίρουμε για τις πρωτοβουλίες τους και τις διοργανώσεις πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του δήμου.


Καλούμε τους δημότες μας να αγκαλιάσουν αυτές τις προσπάθειες που γίνονται να έχουν ενεργό συμμετοχή και επίσης τους κάνουμε γνωστό ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου η είσοδος είναι δωρεάν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Κυριακή 5 Ιουνίου 2016/Θέατρο <<Μίκης Θεοδωράκης>> 
Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου/ ώρα 20.00 Αφιέρωμα στον <<Μίκη Θεοδωράκη>> 
Ο Δήμος Αποκορώνου υποδέχεται τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση προς τιμή του Μεγάλου Μουσικοσυνθέτη. Τραγούδια θα ερμηνεύσει το "Μουσικό Σύνολο VAMOS". ΕίσοδοςΕλευθερη. 

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016/13ο Ιστορικό Ράλλυ 
ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης διοργανώνει το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Κρήτης, το οποίο προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων της Ομοσπονδίας Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α. με συμμετοχές απο την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κατα την διάρκεια του αγώνα τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πανέμορφες γραφικές διαδρομές του Δήμου Αποκορώνου. Ο τερματισμός θα γίνει στην Ασή Γωνιά. Το ράλλυ τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 


Κυριακή 26 Ιουνίου 2016/Καλύβες, Αρμένοι, Νιο Χωριο Αποκορώνου/
Τρέχουμε με τον ................... Κοιλιάρη Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 η Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνουσε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων διοργανώνουν φυσιολατρικές διαδρομές: 1η Διαδρομή: 4oς Αγώνας Δρόμου 13.5 χλμ (Καλύβες-Αρμένοι-Νιο Χωριό-Στυλος). Αφετηρία: Πλατεία Καλυβών - Εκκίνηση: 18.30 2η Διαδρομή: 5oς Φυσιολατρικός Δρόμος 6 χλμ (Νιο Χωριό - Στύλος) Αφετηρία: Πλατεία Νέου Χωριού - Εκκίνηση: 18.30 3η Διαδρομή: 2oς Μαθητικός Φυσιολατρικός Δρόμος &Περίπατος 3,5 χλμ (Αρμένοι - Στύλος) Αφετηρία: Αρμένοι - Εκκίνηση: 18.00 4η Διαδρομή: 1η Ποδηλατόβολτα Mountain Bike 13,5 χλμ (Καλυβες - Αρμένοι - Νιο Χωριό- Στύλος) Αφετηρια: Πλατεία Καλυβών - Εκκινηση: 18.00 Ωρα Προσέλευσης: 16.30 στις Αφετηρίες Διοργάνωση: Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρμένων, Νέου Χωριού, Στύλου, Καλυβών "Μανώλης Ραυτόπουλος"- Αθλητικός Ομιλος <<Τάνος>>Αποκορώνου - Αθλητικός Όμιλος Διαγόρας, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Χανίων - Ρεθύμνης, Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού.Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. Κόστος Συμμετοχής 5 € ( Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου). 


Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 /Πολιτιστικό Κέντρο Αλικάμπου/ώρα 17.00 
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλικάμπου "Αρχαύλι"οργανώνουν Ημερίδα με θέμα "Περιοχές NATURA 2000: Ευκαιρία ή Εμπόδιο για ανάπτυξη;"την Τρίτη στις 28 Ιουνίου στις 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλικάμπου στον Αλίκαμπο. Στόχος της εν λόγω εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον με έμφαση τις προστατευόμενες περιοχές Natura2000. Επίσης στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει Φωτογραφική Έκθεση από την Τρίτη 28 Ιουνίου έως την Κυριακή 24 Ιουλίου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Δίκτυο Natura 2000 στην Κρήτη, δίνοντας έμφαση στα οφέλη που έχει ο άνθρωπος από τις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι συγκεκριμένες περιοχές σε σχέση με το επίπεδο ζωής και την οικονομία, όχι μόνο των πολιτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται εντός ή πλησίον των περιοχών αυτών αλλά και όλου του νησιού. Ώρες έκθεσης καθημερινά 17.00-21.00. 

 Κυριακή 3 Ιουλίου 2016/Φρες/ώρα 21.00 /Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη 
"Με τα φτερά τση ρίζας" Σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι έρχεται να μας βάλει ο Ηλίας Παλιουδάκης την Κυριακή 3 Ιουλίου στο Φρε Αποκορώνου, χαρίζοντας μας μία αξέχαστη βραδιά, πιστός στον τόπο που μεγάλωσε ο έντεχνος λαικός ερμηνευτής παρέα πάντα με την λύρα του αναμένεται να μας ξεσηκώσει τόσο με όλα τα παλιά αλλά και τα νέα του τραγούδια που έχουμε αγαπήσει όπως και σε ένα γεμάτο μουσικό πρόγραμμα χορου και διασκέδασης ......... απο την κρήτη ως τον βαρδάρη ....... Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με την Ενωση Φρεδιανών "Η Παναγία Των Δυο Βράχων"και τον <<Σύλλογο Γυναικών Φρέ>>Εισοδος Ελευθερη 

 Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016/Βάμος Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.00/ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ 
Ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες στα σοκάκια του ιστορικού Βάμου όπου θα αναβιώσει το έθιμο της κρητικής καντάδας. Επειδή είναι σημαντικό να διατηρούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά , ελάτε μαζί μας να ταξιδέψουμε στο παρελθόν και να διασκεδάσουμε. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάμου "Ο Πρίνος" 

 Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016/Αλμυρίδα - Πλάκα Δήμου Αποκορώνου /ώρα 19.00/ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ 
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου το Κοινωφελές Ιδρυμα Αγία Σοφία σε συνεργασία με τον Πολιτιστκό Σύλλογο Πλάκας διοργανώνουν εκδήλωση εις μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Αλμυρίδας 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 1896. Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση και Αποκαλυπτήρια Τιμητικής Πλάκας στην Αλμυρίδα Δήμου Αποκορώνου και στην συνέχεια στον πρωην Δημοτικό Σχολείο Πλάκας θα γίνουν Ομιλιες και θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα. Η Εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορωνου. 

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016/Κάινα/ώρα 21.30/Θεατρική Παράσταση <<Καλησπερίζω το στενό>> 
Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού παρουσιάζει την Κρητική κωμωδία <<Καλησπερίζω το στενό>>. Συγγραφέας είναι ο Γιάννης Νιωτάκης ενω την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Μάνος Παπαδογιαννάκης.Πρόκειται για ένα ηθογραφικό έργο, στη Κρητική διάλεκτο, με αρκετες δόσεις γέλιου και συγκίνησης.Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάινας. Είσοδος Ελευθερη 9 Κυριακή 10 Ιουλίου 2016/Γαβαλοχώρι - Ντουλιανά - Τσιβαρας /ώρα 18.00/4η Λειβαδούρια φυσιολατρικη διαδρομη Την Κυριακή 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 4η φυσιολατρική διαδρομή μήκους 7 χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών του Αποκόρωνα Ντουλιανά Τσιβαρά και Γαβαλοχώρι. Η διαδρομή αυτή θα είναι υπο την μορφή αγώνα αλλά είναι ανοιχτή και σε όποιον επιθυμεί απλά να περπατήσει μέσα στο πανέμορφο τοπίο. Η διαδρομή θα ξεκινήσει απο τον Αγιο Αντώνη στον Τσιβαρά, θα τερματίσει Ντουλιανά, αφου ακολουθήσει το καταγεγραμένο Ε4 μονοπατι που περνάει απο Λειβαδούρα και Γαβαλοχώρι. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Προσέλευση στην Γραμματεία της αφετηρίας στις 16:45 Προς διευκόλυνση των οδηγών, μπορείτε να παρκάρετε στα Ντουλιανά -όπου ειναι ο τερματισμός και να μεταφερθείτε στην αφετηρία με το λεωφορείο της διοργάνωσης. Τελευταίο λεωφορείο απο πάρκινγκ προς αφετηρία 17:30. Συνδιοργάνωση : Πολιστιστικοι Σύλλογοι Ντουλιανών, Τσιβαρά, Γαβαλοχωρίου, Αθλητικός Όμιλος “ΤΑΝΟΣ” Aποκορώνου. Συμμετέχει και ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων “η προστασία των ζώων” με το PennyMarathon. Με την στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων. Υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 

Δευτέρα 11 Ιουλίου έως Τετάρτη 3 Αυγούστου / Τσιβαράς Δήμου Αποκορώνου 8ο Ανδρικό και 5ο Εφηβικό Ερασιτεχνικό Τουρνουά Μπάσκετ<<ΤΣΙΒΑΡΑΣ 2016>> 
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινά το 5ο Εφηβικό Ερασιτεχνικό Τουρνουά Μπάσκετ "Τσιβαράς 2016"για παιδιά ηλικίας έως 19 ετών, το οποίο και ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή 17 Ιουλίου. Την Δευτέρα 18 Ιουλίου ξεκινάει το 8ο Ανδρικό Ερασιτεχνικό Τουρνουά Μπάσκετ "Τσιβαρας 2016", με την συμμετοχή ομάδων απο την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, Χανίων και Ρεθύμνης, το οποίο ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Το Τουρνουα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου με την στήριξη του Αθλητικού Ομίλου <<Τάνος>>Αποκορώνου και τελει υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου Αποκορώνου. Καθ όλη την διάρκεια διεξαγωγής του Τουρνουα Μπάσκετ προγραμματίζονται διάφορες παράλληλες δράσεις. 


 Τετάρτη 13 Ιουλίου &Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016/Καλύβες Αποκορώνου/ώρα 21.00 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου και την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Μουσικό Σύλλογο Αποκορώνου "Ο Χαρίλαος", τον Σύλλογο Καταστηματαρχών - Επιχειρήσεων κ.τ.λ. Καλυβών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Δήμου Αποκορώνου <<Κάραβος>>διοργανώνει ένα διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα απο την Κρήτη και την Υπόλοιπη Ελλάδα . Είσοδος Ελευθερη

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016/Λαμπράκειο Γυμνάσιο Βάμου/ώρα 20.30 Παρουσίαση του Βιβλίου Για να μη ΧΑΘΩ ! 
Της Μαρίας ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ Μ.Ο θα γίνει η 1ηπαρουσίαση του Βιβλίου – Λεύκωμα της Μαρίας ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ Μ.Ο Για να μη ΧΑΘΩ ! η Εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει Έργα Ζωγραφικήςτης , Έκθεση Φωτογραφίας επεξεργασμένων από την ίδια σε photo chop Ποίηση.Μουσικήτης ίδιας κ.ά. H Zωή Θα γίνει Ανθρώπινη Τότε MONO ! Όταν αποκτήσουμε, την ικανότητα Ν’ Αγαπούμε Των άλλων τα παιδιά Το ίδιο με τα δικά μας ! Μαρία Ορφανουδάκη Μ.Ο Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΔήμοςΑποκορώνου με τα Χανιώτικα νέα καιτον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάμου "Ο Πρίνος" 

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016/Θέατρο <<Μίκης Θεοδωράκης>> Εμπρόσνερο Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.30 Θεατρική Παράσταση <<ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ>> 
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 το Δημοτικο Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση <<ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ>>. Ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη. Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐατου πατέρα της κωμωδίας. Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και …..το πανηγύρι αρχίζει. Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας! ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης Καλ/κός Δ/ντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.: ΜιχάληςΑΕΡΑΚΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΟμάδαΙΔΕΑ(ΚώσταςΓΑΚΗΣ, Κων/νος ΜΠΙΜΠΗΣ, Αθηνά ΜΟΥΣΤΑΚΑ) και Δημήτρης ΖΟΥΓΚΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ:ΚώσταςΓΑΚΗΣ ΣΚΗΝΙΚΑ: Παναγιώτα Κοκκορού - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασιλική Σύρμα Sound Designer - Μουσικός επί Σκηνής: Στέφανος ΤΟΡΤΟΠΟΓΛΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΚατερίναΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ. ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ιρις ΚΑΝΔΡΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Αντώνης ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Γεράσιμος ΓΕΝΝΑΤΑΣ, Γιώργος ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, Ευαγγελία ΜΟΥΜΟΥΡΗ, Γιάννης ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΘάνοςΤΟΚΑΚΗΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€, 8€ (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι. άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%) ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ 

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 / Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου ( Κοινωφελές Ιδρυμα Αγία Σοφία) / 
ώρα 10.00 Ημερίδα με Θέμα <<Περιβάλλον και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης>> Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου σε συνεργασία με το τμήμα Δημοσιογραφίας &Μ.Μ.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Δήμο Αποκορώνου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου διοργανώνουν Ημερίδα με Θέμα <<Περιβάλλον και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης>> 

 Παρασκευη 29 Ιουλίου 2016/Νίππος Δήμου Αποκορώνου / ώρα 20.30 <<Ο ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΟΣ>> 
Παράσταση Κουκλοθέατρου απο το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πρασσείν Άλογα στο Νίππος Αποκορώνου. Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιό για παιδιά και ενήλικες, πέρα από όσα ξέρετε για το κουκλοθέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Νίππους <<Περβολίτσια>>. Είσοδος Ελεύθερη 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 /Πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλάκας Αποκορώνου/ 
ώρα 21.00. Πλακιανα 2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας Αποκορώνου διοργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα εις μνήμη του Μιχάλη Παπαδάκη ή Πλακιανού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην δημοτικό σχολείο Πλάκας και τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 


Σάββατο 30 Ιουλίου 2016/Καλαμίτσι Αλεξάνδρου Δήμου Αποκορώνου /
ώρα 19.30 Παναποκορωνιώτικος Εσπερινός Το Σάββατο 30 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου Αθηνών οργανώνει Παναποκορωνιώτικο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού. 

Σαββατο 30 Ιουλίου 2016/Νιο Χωριο Δήμου Αποκορώνου / ώρα 20.00 5ο MADAMAS RIVER PARTY 
Η Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου διοργανώνει το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 το 5ο MADAMAS RIVER PARTYστο Νιο Χωριο Δήμου Αποκορώνου - κοίτη ποταμού "ΜΑΝΤΑΜΑ". Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές Ευρωπαίους πολίτες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αποκορώνου και τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 

 Κυριακή 31 Ιουλίου Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 οι Φίλοι Αλόγων Αποκόρωνου διοργανώνουν παρουσίαση άλογων στις Βρύσσες 2016/Βρύσσες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 11.00 2η Επίδειξη - Παρουσίαση Αλόγων Αποκορώνου. Στην παρουσιαση αυτη θα συμμετέχουν άλογα απο όλη την Κρήτη . Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκόρωνα

Απο Τρίτη 26 Ιουλίου έως Κυριακη 31 Ιουλίου 2016/Νιο Χωριό Δήμου Αποκορώνου <Εργαστήρι Δημιουργικού Χορού>> 
Μία ιδιαίτερη προσπάθεια πραγματοποιεί ο Δήμος Αποκορώνου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Χωριού. Διοργανώνει «Εργαστήρι Δημιουργικού Χορού» με κατάληξη μία παράσταση των χορικών από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με μουσική Μάνου Χατζιδάκηαπό τις 26 Ιουλίου-31 Ιουλίου 2016. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και όλη η τοπική κοινωνία θα συμπράξουν μαζί και με την εμψύχωση της καθηγήτριας χορού Νένας Παπαγεωργίου-Μουράτογλου. Θα γνωρίσουν τους αρχαίους μας ποιητές και θα αναδείξουν τις δυνατότητες του ιδίου του τόπου επικοινωνώντας με παιδεία και τέχνη, ώστε να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν καλλιτεχνικό έργο. «Το να αγαπάς έναν άνθρωπο, έναν τόπο, μία χώρα σημαίνει ότι γνωρίζεις την ιστορία του και αφυπνίζεις την συνείδησή του». Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου 


 Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016/Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" Εμπρόσνερο Δήμου Αποκορώνου/ώρα 21.15 <<ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ>> 
Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο του Αλέκου Γαλανού "ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ". Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εμπροσνέρου Τα ¨ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ¨, δεν είναι από τα έργα που βλέπει κανείς κάθε μέρα. Χρησιμοποιεί ένα συνηθισμένο αλλά και άγνωστο ψυχολογικό θέμα της σύγχρονης ζωής, που ο κόσμος το αντιμετωπίζει ανάλογα με την αντίληψή του: Τους κακόφημους οίκους και τις ¨γυναίκες ελευθερίων ηθών¨, που ζουν και αναπνέουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα φαινομενικά χωρίς ηθική, χωρίς ελπίδα λυτρώσεως, αλλά που κάτω απ’ την μάσκα της παντοτινής χαράς, που τους χάρισε η ανάγκη του ¨επαγγέλματος¨, κρύβουν αντιδράσεις ανθρώπινες, συγκινητικές. Το έργο, βασικά, δεν έχει μύθο. Δεν έχει δηλαδή ¨κυκλική ιστορία¨, με αρχή, τέλος, επεισόδια και πλοκή. Η ιστορία των ¨Κόκκινων Φαναριών¨ αρχίζει απ’ το τέλος και το τέλος τους είναι μια καινούργια αρχή. Γιώργος Καμβυσέλλης ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Αθανασόπουλος Νάσος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΑΦΙΣΑ:Παπαδημητρίου Ξένια ΣΚΗΝΙΚΑ:Κατιέ Μανώλης – Καντανολέων Ευτύχης – Μπουζάκης Απόστολος ΤΡΑΓΟΥΔΙ:Κοκοτσάκη Ελευθερία ΚΙΘΑΡΑ:Καπνισάκη Αθηνά ΜΑΚΙΓΙΑΖ:Βεριβάκη Χριστίνα Μαντάμ – Παρή:Αθανασοπούλου Έλενα Μαρίνα:Βολάνη Χρύσα Μυρσίνη:Κανιτσάκη Γιούλα Πόπη:Καπνισάκη Αθηνά Ελένη:Καραβασιλειάδη Ντένια Μαίρη:Κοκοτσάκη Ελευθερία Κατερίνα:Κυριακοπούλου Εμμανουέλα Μιχαήλος:Βερονίκης Κώστας Ντόρης:Βορνιωτάκης Γιώργος Καπετάν Νικόλας:Καντανολέων Ευτύχης Αστυφύλακας:Μπουζάκης Απόστολος Γέρος:Νικολακάκης Δημήτρης Πέτρος: Ξανθουδάκης Νεκτάριος Μιχάλης:Πατεράκης Γιάννης Είσοδος Ελεύθερη 


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016/ Παραλία Κουρνά (Καβρος) Δήμου Αποκορώνου 
/ ώρα 21.00 <<ΑΡΩΜΑ ΓΗΣ>> Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρνά <<Ο Άγιος Γεώργιος>> πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στο φυστίκι και το σουσάμι. Τα προϊόντα αυτα αποτελούσαν σημαντική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σήμερα καλλιεργούνται σε ελάχιστη έκταση. Η βραδιά περιλαμβάνει ομιλίες, θεατρικό σκετσ και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Είσοδος Ελευθερη 


Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016/Καλαμίτσι Αλεξάνδρου Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.00 Παράσταση Καραγκιόζη 
Παράσταση Καραγκιόζη απο το θέατρο Σκιών Αθανασίου στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου Αποκορώνου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου. Είσοδος Ελεύθερη. 


Σάββατο 6 Αυγούστου 2016/Καλύβες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 20.30 <<Ο Ζαχαροζυμωμένος>> 
Το Σάββατο 8 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Καλυβών διοργανώνει παράσταση Κουκλοθέατρου απο το εικαστικό θέατρο Κούκλας Πράσειν Άλογα. Η παράσταση είναι βασισμένη στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης <<Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος>>. Είσοδος Ελεύθερη. 


Κυριακη 7 Αυγούστου 2016/Στύλος Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.00 
Την Κυριακή 7 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δ.Δ. Στύλου διοργανώνουν παράσταση Καραγκιόζη απο το θέατρο ΣκιώνΑθανασίου. Είσοδος Ελεύθερη. Παράσταση Καραγκιόζη 26 Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 /Γήπεδο Σελλιών Αποκορώνου/ώρα 21.00/οπική ενδυμασία των κατοίκων των χωριών Σούρης, Σελλιών, Λικοτιναράς και αναφορά στους τελευταίους Βρακοφόρους Το Σωματείο Σουριανών - Σελλιανών - Λικοτιναριανών σας προσκαλεί στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 7 Αυγούστου στα Σελιά Αποκορώνου στις 21.00. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 


Κυριακη 7 Αυγούστου 2016/Καλύβες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 19.00 Γιορτή Νεολαίας Την Κυριακή 7 Αυγούστου στον Πλάτανο Καλυβών ο εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβών <<Η Αγία Παρασκευή>>, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιβαρά διοργανώνει <<Γιορτή Νεολαίας>>. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι αθλητές που διακρίθηκαν στον αγώνα δρόμου Ειρήνης - Αγάπης - Υγείας και στις λοιπές αθλητικές διοργανώσεις, καθώς επίσης και τα Καλυβιανάκια και Τσιβαρανάκια που πέτυχαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όσα απόκτησαν πτυχίο. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.


Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016/Θέατρο Μαχαιρών Δήμου Αποκορώνου 
/ώρα 21.30 Παραδοσιακός Μουσικός Σύλλογος Αποκορώνου <<Χαρίλαος>> Την Δευτέρα 8 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία με τον Παραδοσιακό Μουσικού Σύλλογο Αποκορώνου <<Χαρίλαος>>στο Θέατρο Μαχαιρών στους Μαχαιρούς Δήμου Αποκορώνου. Σκοπός του Συλλόγου <<Χαρίλαος>>είναι η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση του μουσικού πλούτου του Αποκόρωνα καθώς και η προβολή των μουσικών προσωπικοτήτων οι οποίοι εργάστηκαν για το σκοπο αυτό. Είσοδος Ελεύθερη 


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016/Βαφές Δήμου Αποκορώνου /ώρα 20.30 <<Ο Ζαχαροζυμωμένος>> 
Την Τετάρτη 10 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαφε οργανώνουν παράσταση κουκλοθέατρου απο το εικαστικό θέατρο Κούκλας <<Πράσσειν Αλογα>>. Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Ζωντανεύει από την αγάπη της αλλά της ζητάει μια μόνον χάρη. Όμως, μόλις η Ταρώ παραβεί την μοναδική του επιθυμία, τον χάνει. Αναζητώντας τον, ωριμάζει σαν γυναίκα και όταν ξανασμίγουν για πάντα, δημιουργούν την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια. Είσοδος Ελεύθερη 


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016/Αρμένοι Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.00 <<Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης>> 
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων διοργανώνει Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα η οποία θα πληροφορεί για την ιστορία του Χωριού. Το Χωριό ονομάστηκε Αρμένοι λόγω της εγκατάστασης Αρμενίων απο τον Νικηφόρο Φωκά, όταν το 961 απελευθέρωσε την Κρήτη απο τους Αραβες. Επίσης πολύ σημαντικό ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα τον Μάιο του 1822 κάτω απο τον ιστορικό πλάτανο των Αρμένων όπου υπογράφηκε το προσωρινό πολίτευμα της Κρήτης. Γνωστό ώς <<Σύνταγμα των Αρμένων>>. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 


Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016/Βρύσσες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.30 Μουσική Βραδιά με την <<ΟΚΤΑΒΑ>>
 Την Παρασκευη 12 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Βρυσσών διοργανώνει συναυλία με το μουσικό σχήμα "ΟΚΤΑΒΑ"στις Βρύσσες Δήμου Αποκορώνου. Είσοδος Ελεύθερη 32 Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016/Γεωργιούπολη Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.30 Μουσικοχορευτική βραδιά στην Γεωργιούπολη Την Τετάρτη 17 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γεωργιούπολης διοργανώνει μουσικοχορευτική βραδιά στην Γεωργιούπολη Δήμου Αποκορώνου. Είσοδος Ελεύθερη


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016/Τζιτζιφές Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.00 Βραδιά Ριζίτικου 
Ο Καλλιτεχνικός Όμιλος <<Ο Αποκόρωνας>>την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00 διοργανώνει βραδιά ριζίτικου στην Πλατεία του Τζιτζιφέ. Θα αποδοθούν αυθεντικά ριζίτικα τραγούδια απο Λαικούς εκφραστές της Δυτικής Κρήτης και θα ακολουθήσει παραδοσιακή μουσική απο Αποκορωνιώτες καλλιτέχνες. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 


Παρασκευη 19 Αυγούστου 2016/Λιμνη Κουρνα /ώρα 21.30
 Το Μουσικο Σύνολο Vamos στην Λιμνη Κουρνά Μελωδίες και τραγούδια αγαπημένα σε μια φρέσκια προσέγγιση από το Μουσικό Σύνολο Vamos το οποίο θα κάνει στάση στην όχθη της λίμνης του Κουρνά την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 09:30 το βράδυ. Απολαμβάνουμε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με μοναδικές ερμηνείες.Tην εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου. Είσοδος ελευθερη 


Σάββατο 20 Αυγούστου 2016/Βαφές Δήμου Αποκορώνου /ώρα 10.30 Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης Κρυονερίδας 
Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 10:30 ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Ομίλου "ο Αποκόρωνας"διοργανώνουν στο σπήλαιο της Κρυονερίδας και στο Ηρώο του Βαφέ εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του σπηλαίου της Κρυονερίδας με τη συμπλήρωση 195 ετών από την θυσία τους το 1821. 


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016/Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας 
Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 και ώρα 19.00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηνών των Καταγομένων απο την πρώην Κοινότητα Παιδοχωρίου <<Η Παναγία>>σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ιδρυμα Αγία Σοφία, την Νεροχώρι Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.00 Ειρηναία Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου διοργανώνουν εκδήλωση για τον Μακαριστό πρωην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου. 


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016/Ασή Γωνιά Δήμου Αποκορώνου /ώρα 18.30 Αναπαράσταση Κρητικού Γάμου στην Ασή Γωνιά 
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασή Γωνιάς <<Άγιος Γεώργιος>>διοργανώνει Αναπαράσταση Κρητικού Γάμου στην Ασή Γωνιά Αποκορώνου με μουσικά, χορευτικά συγκροτήματα και ριζίτικα τραγούδια. Όσοι επισκεπτούν την Ασή Γωνιά στις 24 Αυγούστου θα νιώσουν πως γινόταν ο γάμος στις παλιές καλές εποχές στα χωριά της Κρήτης. Η γαμήλια πομπή με την συνοδεία μουσικών και τραγουδιστών αφου διασχίσει τα στενά και τα σοκάκια της Ασή Γωνιάς θα καταλήξει στην τοποθεσία <<Ποτιστήρι>>όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Είσοδος Ελευθερη 


Παρασκευή 26 Αυγούστου έως Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 / ξενοδοχείο Kalyves Beach, Καλύβες Αποκόρωνα Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά <<Αποκόρωνας 2016>>
 Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Αθλητικό Όμιλο Τάνος Αποκορώνου, διοργανώνουν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά <<Αποκόρωνας 2016>>. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Kalyves Beach, στις Καλύβες Αποκορώνου με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβών ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Καλυβών, του Συλλόγου Καταστηματαρχών - Επιχειρήσεων κ.τ.λ. Καλυβών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νιου Χωριού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσιβαρά και με χρυσό χορηγό την ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ "SAMARIA". 


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 / Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου/ ωρα 21.30 Μουσική Παράσταση απο το Μουσικό Σύνολο VAMOS στο Γαβαλοχώρι 
Την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό &Εξωραϊστικό Σύλλογο Γαβαλοχωρίου διοργανώνουν συναυλία με το Μουσικο Σύνολο VAMOS. Το Μουσικό Σύνολο Vamos θα παρουσιάσει μια Μουσική Παράσταση που θα στηρίζεται στο ρεμπέτικο τραγούδι και στις μπάντες που δημιουργήθηκαν στην Σμύρνη στις αρχές του αιώνα τις επονομαζόμενες και Εστουδιαντίνες. Εισοδος Ελευθερη. 


Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 /Βρύσσες Αποκορώνου/ ώρα 19.00 Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης - Επιμνημόσυνη Δέηση 
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσσών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, διοργανώνουν <<Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Μάχης των Βρυσσών και Εορτασμός των 150 χρόνων>>.Με την μάχη αυτή οι κάτοικοι της περιοχής σταμάτησαν την επέλαση του Αιγυπτιακού στρατού οι οποίοι και ήταν στο πλευρό των Τουρκών. Αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει δύναμη, κουράγιο και ελπίδα στους Κρητικούς να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα κατα των Τουρκών.


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016/Αλικαμπος Αποκορώνου/ ώρα21.00 Συναυλία με το μουσικο σχήμα "Φωνές του Νότου" 
Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλικάμπου <<ΑΡΧΑΥΛΙ>>διοργανώνουν μουσική βραδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλικάμπου την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00. Περάστε απ'την δική μας γειτονιά! Να θυμηθούμε μέσα από τραγούδια, εκείνες,τις παρέες στις γειτονιές, στις πλατείες, στις αυλές, που μαζευόμασταν μικροί μεγάλοι ρεφενέ, με ένα μεζέ κι ένα κρασί και μοιραζόμασταν χαρές και λύπες. Η παρέα των Φωνών του Νότου ανοίγει την συντροφιά της και σας καλεί να πάρετε μέρος στα γλέντια της, με τραγούδια παλιά κι αγαπημένα που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει. Τραγούδια που μας θυμίζουν πρόσωπα αγαπημένα, εποχές περασμένες. Τότε που μύριζαν οι αυλές βασιλικούς και γιασεμιά που οι μελωδίες έδιωχναν μακριά τα βάσανα και την θέση τους έπαιρναν οι χαρές και τα γέλια. Κοπιάστε λοιπόν! 


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 /Αλίκαμπος Αποκορώνου/ ώρα 19.00 Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης 
Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλικάμπου <<ΑΡΧΑΥΛΙ>>διοργανώνουν εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Πρωτεργάτες της Μεταπολιτευτικής επανάστασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κλήμα Αλικάμπου. 


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 / ώρα 10.00 1ος Φυσιολατρικός Ποδηλατικός Γύρος Αποκόρωνα <<Αποκόρωνας 2016>> 
Την Κυριακη 11 Σεπτεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί η 1ος Φυσιολατρικός Ποδηλατικός Γύρος <<Αποκόρωνας 2016>>. Η ποδηλατική βόλτα θα έχει αφετηρία την Αση Γωνιά θα διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του Αποκόρωνα και θα καταλήξει στις Καλύβες. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Αποκορώνου, ο Αθλητικός Ομιλος "Τάνος"Αποκορώνου και ο Ποδηλατικός Όμιλος "Ταλως"Χανίων. Με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αση Γωνιας "Αγιος Γεώργιος"και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβων "Μανώλης Ραυτόπουλος" Σκοπος της φυσιολατρικής αυτής διαδρομής είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής του Αποκόρωνα. 


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 /Τζιτζιφές Αποκορώνου/ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζιτζιφιανών
«Ο Χριστός της Βρύσης» σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Τζιτζιφέ και με το Δήμο Αποκορώνου διοργανώνουν πολιτιστική βραδιά αφιερωμένη στο δέντρο που αυτοφύεται στο χωριό ώρα 20.30 Πολιτιστική Βραδιά αφιερωμένη στην Τζιτζιφιά. μας, την επονομαζόμενη τζιτζιφιά. Επίσης θα τιμηθούν οι διατελέσαντες πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Αθηνών και Χανίων. Παράλληλα θα γίνει σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του χωριού. Εισηγητές: Τζιγκουνάκης Παύλος Κατσουλάκης Στυλιανός Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου Πατσουράκ

Post Top Ad

.............