ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Με πλήθος κόσμου απο μικρούς και μεγάλους που γέμισε την Πλατεία Νικαίας στην περιοχή του Μασταμπάτης  4ης Δημοτικής Κοινότητας στο Ηράκλειο αναβίωσε το έθιμο του κλέιδωνα.
Το έθιμο του «Κλήδονα» είχε την τιμητική του και στην Πλατεία Νικαίας του Ηρακλείου, από την 4η Δημοτική Κοινότητα και την ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία  με τον Όμιλο Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς. Μία όμορφη μουσικοχορευτική βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώνονταν τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση κοινωνικές ομάδες. 





 Ο Πρόεδρος της  4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Ζερβάκης Κωνσταντίνος και τα μέλη του συμβουλίου σε συνεργασία με τον Όμιλο Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς του Στέλιου Παπαδάκη και τη ΔΗΚΕΗ  διοργάνωσαν μια πολύ πετυχημένη  μουσικοχορευτική βραδιά με παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και με την ελπίδα των μικρών παιδιών να σέρνουν τον χορό και να δείχνουν με τα ζάλα τους... την ελπίδα για το αύριο., μέσα απο την διατήρηση των εθίμων του χθές.



Οικογένειες έφεραν το δικό τους μαγιάτικο στεφάνι και στην φουνάρα που οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης άναψαν, πέρασαν μικροί και μεγάλοι πάνω απο την φωτιά 3 φορές ώς θέλει το έθιμο.
Μεγάλη ήταν και η συνισφορά των πολιτών σε τρόφιμα που μαζεύτηκαν για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
Το σημαντικό επίσης είναι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ότι ο κόσμος βγήκε απο το σπίτι του και έζησε εντός της πόλης ένα μικρό γλέντι ξεφεύγωντας απο τα προβλήματα της καθημερινότητας.




Post Top Ad

.............