Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΑ ΣΠΗΛΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΑ ΣΠΗΛΙΑ


Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην επαρχιακή Οδό 30 στα Σπήλια του Νομού  Ηρακλείου, παρουσία αρχαιολόγου, διότι η περιοχή βρίσκεται εντός της Α΄ Ζώνης Αρχαιολογικού Χώρου Κνωσού.  


Οι εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν στις 30 Μαίου με το κλάδεμα των δέντρων και των φυτών του πρανές που έμπαιναν μέσα στο οδόστρωμα , συνεχίζονται στο ύψος της γέφυρας της Αγίας Ειρήνης με την αποκατάσταση του οδοστρώματος το οποίο εδώ και μήνες είχε υποστεί καθίζηση. 


Οπως είχαμε γράψει απο τις 21 Οκτωβρίου του 2015 πρώτη φορά κρίνεται αναγκαίο να εξεταστεί απο τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες  Περιφέρειας ή Δήμου η καταλληλότητα της γέφυρας της Αγίας Ειρήνης στην οποία  είναι εμφανή τα σημάδια των χρόνων της.
Η κακή έως και καθόλου συντήρηση της γέφυρας δεδομένο ότι μέχρι και πρίν απο λίγα χρόνια υπήρξε η μοναδική δίοδος απο τα μεγάλα οχήματα - Φορτηγά και λεωφορεία που ερχόταν φορτωμένα με προϊόντα απο την ενδοχώρα,  ( αφού τα τελευταία χρόνια έχει κατασκευαστεί η περιφερειακή όδός απο το την βιομηχανική περιοχή  πρός Βιάννο και ενδοχώρα ) έχουν  προκαλέσει φθορές, υποβάθμιση του οδοστρώματος, σπασμένα τοιχία και άγνωστη κατάσταση των θεμελίων της,
Ας λάβουμε υπόψη ότι η συγκεκριμένη γέφυρα κατασκευάστηκε πρίν απο 7 δεκαετίες περίπου ... με δεδομένα διέλευσης  εκείνης της εποχής κάρων και μικρών οχημάτων. Οι ανάγκες και η εξέλιξη έφερε βαρύτερα και μεγαλύτερα οχήματα στην ζωή μας τα οποία επιβάρυναν και κατέστησαν την γέφυρα επικίνδυνη.




Post Top Ad

.............