ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΟΧΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΟΧΟΥ



Με αφορμή το δημοσίευμα στις 31.05.2016 εφημερίδες με τίτλο : «Αναστάτωση στο Μοχό για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού»(ΠΑΤΡΙΣ) / «Νέα λουκέτα σε παιδικούς» (Νέα Κρήτη), σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Χερσονήσου (ΦΕΚ 1022/2011 τ. Β΄), στο ανήκουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας , και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τους λόγους και τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Μοχού για το εκπαιδευτικό έτος 2015 – 2016.




Όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου ήθιστε να γίνονται οι αιτήσεις εγγραφών στους Δημοτικούς  Παιδικούς της χώρας, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμό και η σωστή οργάνωση της επόμενης σχολικής χρονιάς. Δυστυχώς, για την περίοδο 2015 – 2016 οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων που αφορούσαν τον Παιδικό Σταθμό Μοχού υπήρξαν λιγοστές. Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα και για λόγους καθαρά παιδαγωγικούς, αρχικά, αλλά και χρηστής διοίκησης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του, προσωρινά, και με δυνατότητα επανεξέτασης την νέα εκπαιδευτική περίοδο, εφόσον υπάρχουν αιτήσεις ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια και μετά από πιέσεις αλλά και δεσμεύσεις της «Επιτροπής Αγώνα» ότι ο αριθμός των νηπίων θα αυξηθεί και μάλιστα με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, το Διοικητικό Συμβούλιο επανεξέτασε την απόφαση του περί αναστολής λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού και προχώρησε σε άνοιγμα του και μάλιστα προκειμένου να στηρίξει τον εν λόγω Παιδικό, αποφάσισε ( αρ. απ. 08/2016, ΑΔΑ : 7ΜΒΘΟΛΨ4-899) κατ’ εξαίρεση την συμβολική καταβολή των 5 € ως «τροφεία» από τους γονείς  του Μοχού για το έτος 2015 – 2016. Ο Σταθμός στελεχώθηκε από ένα (1) άτομο ως εκπαιδευτικό προσωπικό και ένα (1) άτομο βοηθητικό προσωπικό με κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών από τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου.


Ακόμα και όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μας αρνήθηκε την έγκριση πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού σε συνεργασία με το Δήμαρχο βρήκαμε λύση εφικτή, νόμιμη  και βιώσιμη.
Όμως, σε μηναία βάση αντί να προκύπτουν νέες εγγραφές και τα λιγοστά παιδιά που φιλοξενούνταν διαγράφονταν για προσωπικούς λόγους.


Αλήθεια, πόσο ομαλά μπορεί να λειτουργήσει ένας παιδικός με εγγεγραμμένα τρία ή τέσσερα παιδιά και καθημερινή φοίτηση ενός ή δύο νηπίων με δύο άτομα προσωπικό;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2011 που ο Παιδικός Σταθμός Μοχού ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χερσονήσου έγιναν φιλότιμες προσπάθειες τόσο για την ανακαίνιση  του κτιρίου όσο και την διασφάλιση όλων των κανόνων υγιεινής , ασφάλειας και πυροπροστασίας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να διασφαλίσουμε το βασικό του συστατικό : τα παιδιά ! 


Δίκαιη λοιπόν η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά προς λάθος κατεύθυνση, και ακόμα δικαιότερη η αγανάκτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου που με σεβασμό , ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης σκύβουμε τούτες τις δύσκολες εποχές πάνω από τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και προσπαθούμε να τα  επιλύουμε με ταχύτητα, με ισότητα , ισονομία , διαφάνεια και αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις αλλά πάντα με άξονα προτεραιότητας το όφελος των λιλιπούτειων δημοτών μας .

Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι από τις 20 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου κατατίθενται καθημερινά στα γραφεία της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου οι αιτήσεις εγγραφών για την περίοδο 2016 – 2017 για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χερσονήσου και φυσικά και για το Μοχό !

Post Top Ad

.............