ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Οι παραλίες στην Αγία Πελαγία την κάνουν ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κρήτη. Οι επισκέπτες στην Κρήτη λατρεύουν την Αγία Πελαγία για τις αμμώδεις παραλίες της και για τους όμορφους προστατευμένους από τα κύματα κόλπους. Η θάλασσα στην Αγία Πελαγία μένει ανεπηρέαστη από τα καιρικά φαινόμενα, οπότε όσο άνεμος και να φυσάει τα νερά είναι συνήθως ήρεμα και διαυγή.
Υπάρχουν πολλές παραλίες που περιβάλουν την Αγία Πελαγία, και κάθε μία από αυτές είναι μοναδική. Οι παραλίες της Αγίας Πελαγίας είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη της θάλασσας και του ήλιου που θα επισκεφτεί αυτό το μέρος της Κρήτης

Λίστα με τις πιο γνωστές παραλίες στην περιοχή 

παραλια αγια πελαγια
Παραλία της Αγίας Πελαγίας

παραλία φυλακές στην αγία πελαγία
Παραλία Φυλακές 


παραλια λυγαρια
Παραλία της Λυγαριάς

παραλια μονοναυτη
Παραλία του Μονοναύτη
Αγία Πελαγία. Η κεντρική παραλία της Αγία Πελαγίας είναι μια σπό τις αγαπημενες παραλίες όσων ταξιδεύουν στην Κρήτη με την οικογένεια τους.
Η παραλία είναι αμμώδης και πλήρως εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες για να μπορέσει να φιλοξενήσει όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο.
Τα νερά σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία της Αγίας Πελαγίας βαθαίνουν απότομα παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια βραχώδης πλάκα, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια.
Οι επισκέπτες που επιθυμούν να μάθουν να κάνουν καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ θα βρούν αρκετούς εκπαιδευτές στην περιοχή.
Επάνω από την παραλία της Αγίας Πελαγίας υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και καφετέριες στις οποίες μπορείτε να χαλαρώσετε δίπλα στο κύμα.




Παραλία ΦυλακέςΗ παραλία Φυλακές είναι μικροσκοπική παραλία στη δυτική πλευρά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας, κάτω από το ξενοδοχείο Καψής. Δεν είναι εύκολο να πάτε στην παραλία αυτή, αλλά αν το καταφέρετε, θα απολαύσετε το μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά του μικρού κολπίσκου.
Παραλία ΚλαδισσόςΔυτικά από την Αγία Πελαγία βρίσκεται η παραλία Κλαδισσός, μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία της κεντρικής παραλίας της Αγίας Πελαγίας. Η Παραλία Κλαδισός είναι μικρότερη, πιο ήσυχη και πιο απόμερη αλλά και πάλι έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ κοντά στην Αγία Πελαγία.
Παραλία Λυγαριά. Η παραλία της Λυγαριάς βρίσκεται ανατολικά από την Αγία Πελαγία. Είναι πολύ μικρότερη από την κεντρική παραλία, αλλά εξίσου αγαπητή από τους τουρίστες και απάνεμη, καθώς βρίσκεται σε κόλπο και προστατεύεται από τα καλοκαιρινά μελτέμια.


Παραλία Μονοναύτη. Όπως συμβολίζει και το όνομα της, η παραλία του Μονοναύτη βρίσκεται δυτικά από την Αγία Πελαγία, και είναι μια ήσυχη παραλία με λιγότερο κόσμο σε σχέση με τις υπόλοιπες στην περιοχή.
Αντίθετα με τις άλλες παραλίες της Αγίας Πελαγίας ο Μονοναύτης δεν προστατεύεται από τους ανέμους.
Παραλία Ψαρομούρα. Η παραλία της Ψαρομούρας είναι μια μικρή παραλία δυτικά από το κέντρο της Αγίας Πελαγίας, πιο γνωστή στους ντόπιους και λιγότερο στους τουρίστες. Η παραλία είναι ήσυχη, αλλά απροστάτευτη από τα καλοκαιρινά μελτέμια.

Παραλία Μαδέ. Η παραλία του Μαδέ είναι μικρή παραλία ανατολικά από την Αγία Πελαγία και την παραλία Λυγαριά. Γύρω από την παραλία υπάρχουν εξοχικές κατοικίες και λίγα καταστήματα, ενώ από πάνω της απλώνεται το πολυτελές ξενοδοχείο Athina Palace.


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρετε να βρείτε την παραλία που σας ταιριάζει, είτε είστε τύπος που του αρέσουν τα θαλάσσια σπορ είτε προτιμάτε την ηρεμία και την χαλάρωση. Αξίζει να επισκεφτείτε τις παραλίες της Αγίας Πελαγίας !


http://www.agia-pelagia-bellevue.com/

Post Top Ad

.............