ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου η αναδρομική έκθεση του Γιώργη Κουνάλη
«Στην Τέχνη όπως και στη ζωή»


Συνεχίζεται  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η αναδρομική έκθεση του Γιώργη Κουνάλη με τίτλο «Στην τέχνη όπως και στη ζωή». Η έκθεση με 40 και πλέον έργα θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Την συνδιοργάνωση της έκθεσης έχουν αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, ο  Δήμος Χανίων, και η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στην οποία πραγματοποιείται η αναδρομική έκθεση του Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη «Ομορφιά και Αλήθεια- Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά» από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016.





Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Δήμο Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη τόνισε: «Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις. Είχε προηγηθεί ο Γιώργος Γεωργιάδης στο Ηράκλειο. Είναι η αρχή μίας συνεργασίας η οποία ελπίζουμε ότι θα γίνει στενότερη, με περισσότερες ανταλλαγές, με αξιοσημείωτες εκθέσεις με δράσεις και εκδηλώσεις». Όπως τόνισε και η Επιμελήτρια της έκθεσης κ. Σοφία Μαυρουδή  «Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Γιώργος Κουνάλης εργαζόταν με διαφορετικά είδη τέχνης παράλληλα μεταξύ τους που το ένα προέκυπτε ως φυσικό στοιχείο ή επακόλουθο του άλλου, και τα οποία εκτείνονταν από την Βυζαντινή έως και τη σύγχρονη τέχνη με εννοιολογικά στοιχεία αλλά και με καλλιτεχνικά δρώμενα. Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει έμφαση σε αυτόν ακριβώς τον πειραματισμό και στο πως το ίδιο το έργο και η τεχνοτροπία του,αποτελούσαν αναπόσπαστα στοιχεία μιας ακατάπαυστης έρευνας». 

Post Top Ad

.............