ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η 7η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΡΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η 7η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΡΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

H Eταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με τη συγκεκριμένη έκδοση τιμά την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και η παρουσίασή της θα γίνει σήμερα  Δευτέρα, 23 Μαΐου στις 7.00μμ., στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. 

Η νέα έκδοση βασίζεται στο Ημερολόγιο του Αυστραλού ανθυπολοχαγού James De Mole Carstairs, στο οποίο αφηγείται ώρα με την ώρα τη συμμετοχή του στη Μάχη της Κρήτης στην περιοχή των Χανίων, τον εγκλωβισμό του στο νησί, την περιπλάνησή του και την απόκρυψή του επί εξάμηνο περίπου κάτω από συχνά ακραίες συνθήκες στα βουνά και, τέλος, την απόδραση μαζί με άλλους στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων στα τέλη του Νοέμβρη του 1941. 
O James De Mole Carstairs (1914-2007) ήταν σκοτσέζικης καταγωγής και γεννήθηκε στη Μελβούρνη στις 12 Οκτωβρίου του 1914. Το 1939 κατατάχθηκε εθελοντικά στο στρατό και έπειτα από 1.655 μέρες θητείας, αποστρατεύθηκε με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη το 1945. Στην Αυστραλία ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία κοντά στο Geelong της Βικτώριας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1991 παρευρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις των 50 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Έφυγε από τη ζωή στις 15 Οκτωβρίου 2007. 
Εκτός από τον συνάδελφο Mike Sweet, για την έκδοση θα μιλήσουν και οι υπόλοιποι επιμελητές της έκδοσης, οι οποίοι είναι ο Dr. Ian Leonard Frazer, κοινωνικός ανθρωπολόγος και επίτιμο μέλος του Τμήματος Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Otago, ο Κωστής Μαμαλάκης, ειδικός σύμβουλος Νεότερης Ιστορίας του ΙΜΚ (Ιστορικό Μουσείο Κρήτης) και η Κλαίρη Μιτσοτάκη, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΙΜ (Eταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών) και συγγραφέας.
Aποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Μιχάλης Βιρβιδάκης.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί τιμητικά και ο γιος του James De Mole Carstais, κύριος Robert Carstairs, ο οποίος θα αναφερθεί σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του πατέρα του.

Post Top Ad

.............