Πλένουμε τα έντερα και τα τοποθετούμε, για 4 μέρες, σε μια λεκάνη με νερό, το οποίο αλλάζουμε συχνά.
Βράζουμε το ρύζι σε ζωμό κρέατος και ρίχνουμε μέσα το συκώτι, το οποίο έχουμε τηγανίσει καιψιλοκόψει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Γεμίζουμε τα έντερα με το μίγμα που παρασκευάσαμε και τα βράζουμε για λίγη ώρα.
Σημείωση:
Όταν λευκαίνουμε τα έντερα, ρίχνουμε στο νερό, φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Στο μίγμα,μπορούμε,αν θέλουμε να προσθέσουμε μυζήθρα,καρύδια,σταφίδες και σουσάμι.
συστατικά
Παχύ έντερο ενός γουρουνιού,
500 γρ. συκώτι,
500 γρ. ρύζι,
10 γρ. αλάτι,
10 γρ. πιπέρι,
ρίγανη
500 γρ. συκώτι,
500 γρ. ρύζι,
10 γρ. αλάτι,
10 γρ. πιπέρι,
ρίγανη
μικρά μυστικά
Όταν ρίξουμε τις αματιές στη κατσαρόλα, το νερό θα πρέπει ναβράζει.
ΠΗΓΗ: http://www.destinationcrete.gr/