ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ


Τρόπος μαγειρέματος:


 απευθείας ψήσιμο σε δυνατή φωτιά.




Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα


Σερβίρει: 4 άτομα

Υλικά

4 τσιπούρες συνολικού βάρους 1 kg
1 κρεμμύδι
2 σκέλιδες σκόρδο
φύλλο δάφνης
μαϊντανός
θυμάρι
ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι


Προετοιμασία ψαριών

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα ψάρια αφαιρώντας τα εντόσθια και τα λέπια τους. Στη συνέχεια πλύσιμο των ψαριών και καλό στέγνωμα.

Προετοιμασία μαρινάδας

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό , το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τριμμένο φύλλο δάφνης και λίγο θυμάρι. Ανακατέβουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα πιάτο. Τα αλείφουμε με λαδολέμονο και τα καλύπτουμε με τη μαρινάδα. Για περίπου 1 ώρα αφήνουμε τα μαριναρισμένα ψάρια να "ξεκουραστούν". Τοποθετούμε τα ψάρια στη σχάρα και κατα τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχει απομείνει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Συμβουλή:

Είναι απαραίτητο να έχουμε δυνατή φωτιά (περίπου 200°C) προτού βάλουμε τα ψάρια για ψήσιμο. Επίσης ζεσταίνουμε καλά τη σχάρα την καθαρίζουμε από τα παλαιότερα λίπη  με κατάλληλη βούρτσα και στη συνέχεια την λαδώνουμε. Τοποθετώντας τα ψάρια στη σχάρα περιμένουμε να πιάσει κρούστα η πέτσα τους. Χρησιμοποιώντας μια φαρδιά σπάτουλα τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά έτσι ώστε να μην τα διαλύσουμε.












ΠΗΓΗ: http://www.firestuff.gr/

Post Top Ad

.............